Over ons

Heb jij weleens les gehad van een totaal ongeïnspireerde docent? Of van een docent die vooral zichzelf graag hoort praten en die helemaal niet bezig is met wat jij nodig hebt? Verschrikkelijk toch?!

Wij, Anna Zorzi en Suzanne Bramante, hebben in onze eigen school- en werkcarrière heel wat docenten langs zien komen: soms hele goede en soms ook betreurenswaardig slechte. Want je kunt prachtige lesruimtes hebben, een supermooie website met veel mooie verhalen, maar wat maakt nu dat een cursist aan het eind van de rit echt heeft geleerd wat hij wilde leren?

Daarvoor moet je natuurlijk eerst weten WAT de cursist wil leren. En daar gaat het soms al helemaal mis. Want wat heb je eraan om, als jouw doel is om Italiaans te leren SPREKEN, elke week te luisteren naar een docent die saaie grammaticaregeltjes oplepelt zonder dat je ze echt leert gebruiken?

Na WAT komt HOE. En ook dat is belangrijk! Wij hebben heel wat docenten gezien die het boek openslaan op pagina 1 en pagina na pagina doorwerken waarbij de cursist meer in zijn boek zit te kijken, dan actief bezig is met het leren van de taal.

Suzanne

“Toen ik Lettere in 2008 oprichtte had ik al heel wat jaartjes lesgegeven aan verschillende taleninstituten. Daar kwam ik in aanraking met zeer uiteenlopende methodes en lestechnieken waarvan sommige me aanspraken en anderen veel minder. Ik voel van nature goed aan wat een ander nodig heeft en geloof daarnaast helemaal in de kracht van leren op een creatieve en tegelijkertijd goed opgebouwde manier. Aldoende leerde ik steeds beter inspelen op de cursist. Ik leerde het belang van herhaling, van doen, doen, doen en ik kwam erachter hoeveel makkelijker je leert als je je kunt ontspannen en het naar je zin hebt. Dit alles resulteerde in een eigen Lettere-methode, een persoonlijke en speelse aanpak en een professioneel bedrijf dat zich blijft vernieuwen en groeien. Toen ik 2 jaar geleden Anna leerde kennen en zij me vertelde over haar visie op taalonderwijs, wist ik het meteen: wij moeten dit samen verder gaan doen. Inmiddels zijn we partners en vormen we samen het Lettere-team. Ik houd me alleen nog bezig met het communicatie- en onlinegedeelte van de bedrijfsvoering en het is Anna die nu de hoofdrol speelt in het bedrijf.”

Anna

“Toen ik Suzanne een aantal jaar geleden leerde kennen, was er gelijk een klik. Ik was inmiddels al een tijdje in Nederland en echt op zoek naar een manier waarop ik mijn passie voor de Italiaanse taal en cultuur kon uitleven. Ik was bij verschillende taleninstituten gaan praten en wat me bij Lettere gelijk aansprak was de persoonlijke aanpak en de weloverdachte lesmethode die zo goed aansluit op wat de meeste cursisten zoeken in een cursus. Lettere is ook een soort ‘familie’, met name door de ontspannen sfeer en de kleine groepjes, waardoor je elkaar goed leert kennen. Cursisten komen en gaan natuurlijk, zo gaat dat altijd, maar het is zeker geen uitzondering dat ze na een tijdje weer bij ons terugkomen voor een nieuwe cursus.

Ik vind het heerlijk om anderen te kunnen verrijken met de kennis die ik in huis heb. Ook ik blijf mezelf steeds ontwikkelen. Als Italiaanse ken ik mijn cultuur en taal natuurlijk door en door. Net als Suzanne voel ik de behoeftes van mijn cursisten goed aan en heb ik geleerd daar op een creatieve, interactieve en ontspannen manier op in te spelen. Ik wil dat mijn cursisten voelen dat het oké is en zelfs noodzakelijk om fouten te maken. Je zegt niet voor niets in het Italiaans Sbagliando s’impara (door fouten te maken leer je)!”

Suzanne Bramante

  • Romaanse Talen en Culturen: Italiaans (universiteit Groningen)
  • Studieperiode aan de università degli Studi di Siena
  • Research Master Literary & Cultural Studies (universiteit Groningen)

 

  • Getrouwd met haar Italiaanse man Alberto
  • Haar gezin bestaat uit haar zoon Jacopo, de kinderen van Alberto: Nicolὸ, Giampaolo, Ludovica en kat Ivanka.

Anna Zorzi

  • Studeerde moderne en hedendaagse Letterkunde & Filologie aan de Università Ca’ Foscari van Venezia.
  • Kwam naar Nederland voor haar scriptie over Aletta Jacobs
  • Werkte een tijd als aupair in Nederland en…

bleef voor de liefde…  🙂

  • Ze woont nu samen met haar Nederlandse vriend Joury en haar twee katten Silvestro en Olivia in Den Haag

 

Wil je meer lezen over de basisprincipes van onze methode?

Lees dan dit artikel over 6 manieren waarop je makkelijker een taal leert.

Gratis taallessen

Spreekt dit je aan? Wil je op de hoogte gehouden worden van onze cursussen en wil je om de week onze gratis taalles ontvangen? Meld je dan hier aan!

Door je aan te melden geef je ons toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacyverklaring.