Over ons

Heb jij weleens les gehad van een totaal ongeïnspireerde docent? Of van een docent die vooral zichzelf graag hoort praten en die helemaal niet bezig is met wat jij nodig hebt? Verschrikkelijk toch?!

Wij, Suzanne, Michela en Marianna hebben in onze eigen school- en werkcarrière heel wat docenten langs zien komen: soms hele goede en soms ook betreurenswaardig slechte. Want je kunt prachtige lesruimtes hebben, een supermooie website met veel mooie verhalen, maar wat maakt nu dat een cursist aan het eind van de rit echt heeft geleerd wat hij wilde leren?

Daarvoor moet je natuurlijk eerst weten WAT de cursist wil leren. En daar gaat het soms al helemaal mis. Want wat heb je eraan om, als jouw doel is om Italiaans te leren SPREKEN, elke week te luisteren naar een docent die saaie grammaticaregeltjes oplepelt zonder dat je ze echt leert gebruiken?

Na WAT komt HOE. En ook dat is belangrijk! Wij hebben heel wat docenten gezien die het boek openslaan op pagina 1 en pagina na pagina doorwerken waarbij de cursist meer in zijn boek zit te kijken, dan actief bezig is met het leren van de taal.

Suzanne

“Toen ik Lettere in 2008 oprichtte had ik al heel wat jaartjes lesgegeven aan verschillende taleninstituten. Daar kwam ik in aanraking met zeer uiteenlopende methodes en lestechnieken waarvan sommige me aanspraken en anderen veel minder. Ik voel van nature goed aan wat een ander nodig heeft en geloof daarnaast helemaal in de kracht van leren op een creatieve en tegelijkertijd goed opgebouwde manier. Aldoende leerde ik steeds beter inspelen op de cursist. Ik leerde het belang van herhaling, van doen, doen, doen en ik kwam erachter hoeveel makkelijker je leert als je je kunt ontspannen en het naar je zin hebt. Dit alles resulteerde in een eigen Lettere-methode, een persoonlijke en speelse aanpak en een professioneel bedrijf dat zich blijft vernieuwen en groeien.

Inmiddels geef ik de lessen niet meer alleen. Toen ik Marianna en kort daarna Michela leerde kennen, dacht ik gelijk: dit voelt goed! Gedrieën vormen wij nu het Lettere-team en genieten we ervan om dit samen te doen.”

Michela

“Toen ik Suzanne een leerde kennen, was er gelijk een klik. Ik was inmiddels al een tijdje in Nederland en echt op zoek naar een manier waarop ik mijn passie voor de Italiaanse taal en cultuur kon uitleven. Wat me bij Lettere gelijk aansprak was de persoonlijke aanpak en de weloverdachte lesmethode die zo goed aansluit op wat de meeste cursisten zoeken in een cursus. Lettere is ook een soort ‘familie’, met name door de ontspannen sfeer en de kleine groepjes, waardoor je elkaar goed leert kennen. Cursisten komen en gaan natuurlijk, zo gaat dat altijd, maar het is zeker geen uitzondering dat ze na een tijdje weer bij ons terugkomen voor een nieuwe cursus.”

Marianna

“Ik vind het heerlijk om anderen te kunnen verrijken met de kennis die ik in huis heb. Ook ik blijf mezelf zo steeds ontwikkelen. Als Italiaanse ken ik mijn cultuur en taal natuurlijk door en door. Net als Suzanne voel ik de behoeftes van mijn cursisten goed aan en heb ik geleerd daar op een creatieve, interactieve en ontspannen manier op in te spelen. Ik wil dat mijn cursisten voelen dat het oké is en zelfs noodzakelijk om fouten te maken. Je zegt niet voor niets in het Italiaans Sbagliando s’impara (door fouten te maken leer je)!”

Elisa, Lettere Taaltrainingen Italiaans, cursus Italiaans Den Haag

Elisa

“De lesaanpak van Lettere sprak me meteen al aan: de kleine groepjes, de focus op conversatie, de interactieve lessen waarbij de cursist zich echt gezien voelt. Ik zie het onderwijzen van deze mooie taal als een dans. We doen het samen: ik leid, maar ik volg ook!

Ik vind het heerlijk om tijdens mijn lessen een ontspannen sfeer te creëren waarin de cursist tegelijkertijd ook uitgedaagd wordt om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. Ik ben dol op taal, cultuur, kunst en muziek. Door je in een andere talen en culturen te verdiepen verbreed je je horizon enorm en dat zie ik echt als een verrijking.”

Wil je meer lezen over de basisprincipes van onze methode?

Lees dan dit artikel over 6 manieren waarop je makkelijker een taal leert.

Gratis taallessen

Spreekt dit je aan? Wil je op de hoogte gehouden worden van onze cursussen en wil je om de week onze gratis taalles ontvangen? Meld je dan hier aan!

Door je aan te melden geef je ons toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacyverklaring.