Online cursus Italiaans

Online Italiaans leren in jouw eigen tempo, wanneer en waar het jou uitkomt!

Met deze online cursus Italiaans…

=

Kun jij je lessen volgen waar en wanneer je maar wilt maar op een tempo dat bij jou past;

=

Ervaar je dat Italiaans leren door middel van een goede opbouw en duidelijke voorbeelden en materiaal heel makkelijk kan zijn;

=

Ervaar je dat het leren van de taal (zelfs woordjes leren of het oefenen van grammatica) door middel van afwisselende oefeningen en materiaal heel leuk kan zijn;

=

Laten we je ervaren dat door de kracht van herhaling de drempel om straks daadwerkelijk Italiaans te spreken in Italië enorm verlaagd wordt;

=

Kun je de kracht van de Lettere-methode combineren met het gemak van een zelfstudie-cursus;

=

Krijg je de kans om tijdens een live dag al het geleerde in de praktijk te brengen en tijdens de cursus persoonlijk feedback te krijgen van een van de Lettere-docenten;

Ik vind de cursus erg leuk! Ik merk dat ik op deze manier andere dingen oppik. Ik leer veel actiever, mij vallen nieuwe dingen op, bijv. het tellen beheers ik beter maar m.n. fijn om naar de (jouw) uitspraak te luisteren en mee te doen. Ook je opmerkingen tussendoor vind ik erg fijn. Mijn complimenten voor het maken van deze online cursus. Ik meld mij bij deze heel graag aan voor cursus 2!

Mirjam Agasi

Klinkt je dat als muziek in de oren?

 

Dat had het voor mij, Suzanne Bramante, zeker geklonken toen ik, jaren geleden alweer, zelf begon met leren van mijn eerste buitenlandse talen. Wat had ik graag docenten gehad die mij bij de hand namen en mij aldoende en ontdekkende inzicht gaven in de taal en mij op een vriendelijke manier dwongen om te herhalen en te praten, net zo lang tot ik het kon!

In deze online cursus Italiaans neem ik je bij de hand en leer ik je stap voor stap aan de hand van interactief materiaal deze prachtige taal spreken. Jij bepaalt in welk tempo je de lessen doet en je kunt de lessen zo vaak herhalen als voor jou prettig is. Tijdens de live dag gaan we alles wat je geleerd hebt nog eens op leuke, veilige en interactieve manier oefenen. We doen dit in kleine groepjes en onder begeleiding van mijzelf en de andere docenten.

Bouw in 12 weken een gedegen basis op

 

Deze online beginners cursus bestaat uit 12 lessen met steeds een nieuw thema. Elke week krijg je toegang tot een nieuwe les. De lessen bestaan uit een interactieve video’s in het Italiaans, video’s met uitleg in het Nederlands, kant en klare woordenlijsten, een grammatica-overzicht per les en werkbladen met oefenmateriaal ter consolidatie. Je krijgt steeds de week erna de antwoorden van de oefeningen zodat je deze zelf kunt nakijken. De lessen bevatten behoorlijk wat stof, dus als je een echte beginner bent, is het zeker aan te raden twee weken de tijd per les te nemen.

Je kunt de cursus volgen wanneer het jou uitkomt maar bent tegelijkertijd verbonden met andere deelnemers via de besloten Facebook-groep waar wij ook wekelijks je vragen beantwoorden. Op deze manier kun je de cursus helemaal zelfstandig volgen.

Als je het maximale uit de cursus wilt halen, dan kun je je aanmelden voor de live dag in Den Haag. Als je je aanmeldt voor de live dag, krijg je daarnaast twee persoonlijke feedbackmomenten tijdens de cursus van ons cadeau.

Online cursus Italiaans

Mag ik je even rondleiden?

Overzicht van de lessen met de belangrijkste thema’s

Les 1:

PRESENTARSI

Groeten en jezelf voorstellen.

Werkwoorden essere, abitare en chiamarsi.

Ontkennende zinnen met non.

De voorzetsels a en in.

Les 2:

CHE COSA E’?

Basisvocabulaire opbouwen.

Onbepaald lidwoord (un, uno, un’, una)

Questo en questa gebruiken.

Tellen tot en met 20.

Les 3:

PAESI, LINGUE E NAZIONALITA’

Landen, talen en nationaliteiten.

Het werkwoord parlare.

Bijvoeglijk naamwoorden: grande, lungo, basso, largo, etc.

Bepaald lidwoord (il, la, lo, l’).

Les 4:

NUMERI, ETA’ E FIGLI

Getallen tot en met 1000 en verder.

Het werkwoord avere en het vraagwoord quanto.

Meervoud van het zelfstandig naamwoord.

Bezit aanduiden (il mio, la mia).

Les 5:

COME STAI?

Het alfabet.

Het werkwoord stare.

Vragen en vertellen hoe het gaat.

Meervoud van het bepaald lidwoord.

Kleuren & Qual è..?

Les 6:

RIPASSO

Weet je het allemaal nog? In deze les gaan we herhalen. We besteden bijzondere aandacht aan de uitspraak. Het je je aangemeld voor de live dag? Dan is dit het moment dat jij jouw opdracht kunt insturen waarna je persoonlijk feedback krijgt.

Les 7:

SPORT & ATTIVITA’

Het meervoud van werkwoorden op -are.

Sporten en activiteiten.

Het werkwoord piacere.

De dagen van de week.

Les 8:

MANGIARE E BERE

Eten en drinken.

Het ontbijt.

Vertellen wat je lekker vindt.

Werkwoorden op -ere en -ire.

Iets bestellen in een bar. 

Les 9:

AL RISTORANTE

De menukaart.

Iets bestellen in een restaurant.

Onregelmatige werkwoorden.

Eten kopen in een winkel.

Les 10:

LA FAMIGLIA

Familienamen

Bezit aanduiden (la nostra, i miei, etc.)

Nog meer piacere!

Je familie beschrijven.

u

Les 11:

PERCHE’ VAI IN ITALIA?

Vragen stellen met perché en quale.

Vertellen waarom je Italiaans leert of naar Italië gaat.

Klokkijken.

De voltooide tijd.

Les 12:

RIPASSO

In deze herhalingsles laten we de belangrijkste dingen nog eens de revue passeren. Ook besteden we in deze les aandacht aan het vragen om verduidelijking. Je hebt weer de mogelijkheid om jouw opdracht in te sturen en om zo persoonlijk feedback te krijgen van mij of van een van de andere docenten.

Welke resultaten kun je onder andere verwachten?

=

Je hebt een goede basiswoordenschat opgebouwd en gebruikt deze woorden zonder moeite in het enkelvoud en het meervoud.

=

Je kunt alle regelmatige en een de belangrijkste onregelmatige werkwoorden gebruiken in de tegenwoordige tijd. Daarnaast kun je de voltooide tijd gebruiken.

=

Je gebruikt de lidwoorden in het enkelvoud en het meervoud en kunt bijvoeglijk naamwoorden (groot, lang, Engels, oud, etc.) goed gebruiken in een zin. 

=

Je kunt jezelf uitgebreid voorstellen en een ander goed geformuleerde vragen stellen. Je kunt vertellen over je dagelijkse routine, welke sporten of andere activiteiten je zoal leuk vindt.

=

Je kent de getallen en kunt dus zeggen hoe duur iets is, hoe oud je bent of je telefoonnummer geven. Daarnaast heb je leren klokkijken en vertellen of bijvoorbeeld vragen hoe laat iets eindigt of hoe laat de winkel open gaat.

=

Je kunt vertellen wat je leuk en lekker vindt en je kunt bijvoorbeeld vertellen waarom je Italiaans studeert of waarom je naar Italië gaat.

=

Je kent de belangrijkste woorden m.b.t. eten en drinken en kan gemakkelijk iets bestellen in een bar of restaurant.

=

Je hebt een goede uitspraak en kunt je naam of andere woorden spellen. Bovendien kun je om je verduidelijking vragen als je het niet begrijpt.

Online Beginnerscursus Italiaans

We gaan weer gezamenlijk van start op 21 februari 2020. Je kunt eventueel zelf al eerder beginnen.

De live-dag zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni 2020.

Les 1 pas net afgerond maar wil je even zeggen dat ik de cursus tot nu toe praktisch en hartstikke leuk vind om te volgen!

Mijn naam is Suzanne Bramante. In 2008 begon ik met Lettere, mijn eigen talenschool voor Italiaanse taal in Den Haag. Ik wilde het anders doen dan ik tot dan nu toe gezien had. Veel persoonlijke aandacht en gezelligheid gecombineerd met een goed doordachte, effectieve methode waarbij de cursist zich echt gestimuleerd voelt om te spreken, dat is wat ik voor ogen had! En ik kan inmiddels zeggen dat dat ook echt gelukt is.

Ik krijg al jaren mails van mensen die heel graag een cursus bij Lettere zouden willen volgen, maar die niet in de buurt wonen. Om die reden liep ik al lang rond met het idee van een online cursus Italiaans. Maar de vraag was: hoe kon ik wat ik live in Den Haag deed met mijn groepjes vertalen naar een online cursus? Immers, je leert de taal pas echt door te doen! Het antwoord lag voor mij in een zo interactief mogelijke cursus met daarnaast een live dag. Door middel van de video’s volg je lessen bijna zoals ik ze gewend ben te geven als ik voor een groep sta. Ik hoop dan ook dat je je gestimuleerd voelt om zo actief mogelijk (hardop) mee te doen!

Ook hoop ik dat ik je binnenkort op een live dag mag verwelkomen zodat ik je persoonlijk kan leren kennen en je kan helpen om alles wat je in deze cursus leert nog beter te consolideren.

A presto!

Ciao Suzanne! Compliment voor deze cursus: helder, overzichtelijk e parlo in po’ d’italiano!

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze online cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor jou als je graag in je eigen tempo en wanneer en waar het jou uitkomt Italiaans wilt leren. Het is een beginnerscursus. Er wordt dus geen voorkennis verwacht. De cursus is ook geschikt als je al eens een cursus gevolgd hebt, maar veel vergeten bent. Je kunt je basis zo nog eens goed oefenen en herhalen, net zo vaak als jij nodig hebt. 

Ik heb weinig talent voor het leren van talen. Moet ik dit dan wel doen?

Niet iedereen leert een taal even snel. De een heeft nu eenmaal veel meer herhaling nodig dan de ander. En het leuke aan deze cursus is dat je zo vaak kunt herhalen als jij nodig hebt. Het materiaal nodigt ook echt uit om veel te herhalen en om te doen, doen, doen, net zolang tot jij het door hebt. Ik neem je tijdens de cursus bij de hand. De lessen zijn stap voor stap opgebouwd. Je kunt altijd vragen stellen via de besloten Facebook-groep.

Hoe lang doe ik over de cursus?

We bieden de cursus aan in 12 weken voor hen die al voorkennis hebben van het Italiaans. Als je een echte beginner bent, raad ik je aan om ten minste twee weken per les uit te trekken. Je hebt nu eenmaal tijd en herhaling nodig om alles te laten beklijven. In dat geval doe je 24 weken over de cursus. 

Welk niveau behaal ik met de cursus?

Normaal gesproken volg je bij ons 4 normale Conversatiecursussen van 14 lessen om niveau A1 te behalen. De stof van de online beginnerscursus staat ongeveer gelijk aan de stof van 2 normale Conversatiecursussen. Na het volgen van de online vervolgcursus behaal je niveau A1.

Er zijn echter scholen die je al eerder het niveau A1 toekennen dan wij dat doen. Je kunt dus zeggen dat je na het volgen van de online beginnerscursus en de online vervolgcursus zeker niveau A1 hebt behaald. 

Ik heb de cursus niet op tijd af voor de live dag. Is dat een probleem?

Nee. Lang niet iedereen heeft de cursus af voor de live dag. Volg de lessen vooral in je eigen tempo. Als je de helft van de cursus gevolgd hebt, ben je ver genoeg voor de live dag. Eventueel volg je de live dag op een later moment.

Ik kan niet komen op de live dag. Kan ik de dag op een ander moment volgen?

Dat kan zeker. We kijken naar de behoefte van onze cursisten en plannen zo nodig een extra live dag.

Ik ga een aantal weken weg tijdens het programma. Is het dan wel verstandig om mee te doen?

Je kunt de cursus volgen wanneer je wilt. Je krijgt wekelijks toegang tot een nieuwe les en de lessen blijven daarna altijd toegankelijk. 

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?

Je krijgt voor altijd toegang tot dit programma. Wanneer ik materiaal en oefeningen toevoeg aan de cursus, krijg ook jij hier toegang toe.

Mag ik in termijnen betalen?

Ja, je mag de cursus in drie termijnen betalen. Je bent bij deelname wel verplicht om te betalen voor de hele cursus.

De online cursus van Suzanne heeft een duidelijke opbouw. Is helder en overzichtelijk. Na 12 lessen kon ik op Sardinië echt een klein woordje meespreken en begrijpen. Ik raad het aan ieder aan die de basiskennis van de Italiaanse taal wil gaan leren. 

Ronald Cordes

Fijn om de cursus in je eigen tempo te doen. De lesopbouw is goed opgebouwd en zodanig dat je weer nieuwsgierig bent naar de volgende les. De afwisseling tussen de filmjes/gesprekjes, woordenlijsten en grammatika is mooi verdeeld. De cursus motiveert je om zelf italiaans te praten en ik kan niet wachten op de vervolg on-line cursus.

Ingrid