Online cursus Italiaans

Online Italiaans leren in jouw eigen tempo, wanneer en waar het jou uitkomt!

Met deze online cursus Italiaans…

=

Kun jij je lessen volgen waar en wanneer je maar wilt maar op een tempo dat bij jou past;

=

Ervaar je dat Italiaans leren door middel van een goede opbouw en duidelijke voorbeelden en materiaal heel makkelijk kan zijn;

=

Ervaar je dat het leren van de taal (zelfs woordjes leren of het oefenen van grammatica) door middel van afwisselende oefeningen en materiaal heel leuk kan zijn;

=

Laten we je ervaren dat door de kracht van herhaling de drempel om straks daadwerkelijk Italiaans te spreken in Italië enorm verlaagd wordt;

=

Kun je de kracht van de Lettere-methode combineren met het gemak van een zelfstudie-cursus;

=

Krijg je de mogelijkheid om tijdens een individuele Skype-lessen al het geleerde in de praktijk te brengen en persoonlijk feedback te krijgen van een van de Lettere-docenten;

Ik vind de cursus erg leuk! Ik merk dat ik op deze manier andere dingen oppik. Ik leer veel actiever, mij vallen nieuwe dingen op, bijv. het tellen beheers ik beter maar m.n. fijn om naar de (jouw) uitspraak te luisteren en mee te doen. Ook je opmerkingen tussendoor vind ik erg fijn. Mijn complimenten voor het maken van deze online cursus. Ik meld mij bij deze heel graag aan voor cursus 2!

Mirjam Agasi

Klinkt je dat als muziek in de oren?

 

Dat had het voor mij, Suzanne Bramante, zeker geklonken toen ik, jaren geleden alweer, zelf begon met leren van mijn eerste buitenlandse talen. Wat had ik graag docenten gehad die mij bij de hand namen en mij aldoende en ontdekkende inzicht gaven in de taal en mij op een vriendelijke manier dwongen om te herhalen en te praten, net zo lang tot ik het kon!

In deze online cursus Italiaans neem ik je bij de hand en leer ik je stap voor stap aan de hand van interactief materiaal deze prachtige taal spreken. Jij bepaalt in welk tempo je de lessen doet en je kunt de lessen zo vaak herhalen als voor jou prettig is. Daarnaast kun je, als je dat wilt, alles wat je geleerd hebt nog eens op leuke, veilige en interactieve manier oefenen door middel van een aantal Skype- of live privélessen met een van de Lettere-docenten.

Opbouw van onze cursussen

 

Onze online cursus bestaat uit 12 lessen met steeds een nieuw thema. Elke week krijg je toegang tot een nieuwe les. De lessen bestaan uit een interactieve video’s in het Italiaans, video’s met uitleg in het Nederlands, kant en klare woordenlijsten, een grammatica-overzicht per les en werkbladen met oefenmateriaal ter consolidatie. Je krijgt steeds de week erna de antwoorden van de oefeningen zodat je deze zelf kunt nakijken. De lessen bevatten behoorlijk wat stof, dus soms is het aan te raden twee weken de tijd per les te nemen.

Je kunt de cursus volgen wanneer het jou uitkomt maar bent tegelijkertijd verbonden met andere deelnemers via de besloten Facebook-groep waar wij ook wekelijks je vragen beantwoorden. Op deze manier kun je de cursus helemaal zelfstandig volgen.

Als je het maximale uit de cursus wilt halen, dan kun je je aanmelden voor extra individuele lessen via Skype of live bij ons in Den Haag. Zo is uiteindelijk ook deze cursus maatwerk.

Online cursus Italiaans

Mag ik je even rondleiden in onze cursusomgeving?

Online cursus Italiaans

Les 1 pas net afgerond maar wil je even zeggen dat ik de cursus tot nu toe praktisch en hartstikke leuk vind om te volgen!

Mijn naam is Suzanne Bramante. In 2008 begon ik met Lettere, mijn eigen talenschool voor Italiaanse taal in Den Haag. Ik wilde het anders doen dan ik tot dan nu toe gezien had. Veel persoonlijke aandacht en gezelligheid gecombineerd met een goed doordachte, effectieve methode waarbij de cursist zich echt gestimuleerd voelt om te spreken, dat is wat ik voor ogen had! En ik kan inmiddels zeggen dat dat ook echt gelukt is.

Ik krijg al jaren mails van mensen die heel graag een cursus bij Lettere zouden willen volgen, maar die niet in de buurt wonen. Om die reden liep ik al lang rond met het idee van een online cursus Italiaans. Maar de vraag was: hoe kon ik wat ik live in Den Haag deed met mijn groepjes vertalen naar een online cursus? Immers, je leert de taal pas echt door te doen! Het antwoord lag voor mij in een zo interactief mogelijke cursus met daarnaast de mogelijkeid om via Skype extra privélessen met één van onze docenten te volgen. Door middel van de video’s volg je lessen bijna zoals ik ze gewend ben te geven als ik voor een groep sta. Ik hoop dan ook dat je je gestimuleerd voelt om zo actief mogelijk (hardop) mee te doen!

Ik hoop dat wij je binnenkort bij Lettere mogen verwelkomen!

A presto!

Ciao Suzanne! Compliment voor deze cursus: helder, overzichtelijk e parlo in po’ d’italiano!

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze online cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor jou als je graag in je eigen tempo en wanneer en waar het jou uitkomt Italiaans wilt leren. We bieden een beginnerscursus en een vervolgecursus waarmee je A1+-niveau behaalt. De cursus is ook geschikt als je al eens een of een paar cursussen gevolgd hebt, maar veel vergeten bent. Je kunt je kennis zo nog eens goed oefenen en herhalen, net zo vaak als jij nodig hebt.

Ik heb weinig talent voor het leren van talen. Moet ik dit dan wel doen?

Niet iedereen leert een taal even snel. De een heeft nu eenmaal veel meer herhaling nodig dan de ander. En het leuke aan deze cursus is dat je zo vaak kunt herhalen als jij nodig hebt. Het materiaal nodigt ook echt uit om veel te herhalen en om te doen, doen, doen, net zolang tot jij het door hebt. Ik neem je tijdens de cursus bij de hand. De lessen zijn stap voor stap opgebouwd. Je kunt altijd vragen stellen via de besloten Facebook-groep.

Hoe lang doe ik over de cursus?

We bieden de cursussen aan in 12 weken voor hen die al voorkennis hebben van het Italiaans of snel leren. Als je een echte beginner bent of meer herhaling nodig hebt, raad ik je aan om ten minste twee weken per les uit te trekken. In dat geval doe je 24 weken over een cursus.

Welk niveau behaal ik met de cursus?

Normaal gesproken volg je bij ons 4 normale Conversatiecursussen van 14 wekelijkse lessen om niveau A1 te behalen. De stof van de online beginnerscursus staat ongeveer gelijk aan iets meer dan de stof van 2 normale Conversatiecursussen. Na het volgen van de online vervolgcursus behaal je niveau A1+. Dat betekent dat je dan al goed op weg bent naar niveau A2.

Ik ga een aantal weken weg tijdens het programma. Is het dan wel verstandig om mee te doen?

Je kunt de cursus volgen wanneer je wilt. Je krijgt wekelijks toegang tot een nieuwe les en de lessen blijven daarna altijd toegankelijk. 

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?

Je krijgt voor altijd toegang tot dit programma. Wanneer ik materiaal en oefeningen toevoeg aan de cursus, krijg ook jij hier toegang toe.

Mag ik in termijnen betalen?

Ja, je mag de cursus in drie termijnen betalen. Je bent bij deelname wel verplicht om te betalen voor de hele cursus.

De online cursus van Suzanne heeft een duidelijke opbouw. Is helder en overzichtelijk. Na 12 lessen kon ik op Sardinië echt een klein woordje meespreken en begrijpen. Ik raad het aan ieder aan die de basiskennis van de Italiaanse taal wil gaan leren. 

Ronald Cordes

Fijn om de cursus in je eigen tempo te doen. De lesopbouw is goed opgebouwd en zodanig dat je weer nieuwsgierig bent naar de volgende les. De afwisseling tussen de filmjes/gesprekjes, woordenlijsten en grammatika is mooi verdeeld. De cursus motiveert je om zelf italiaans te praten en ik kan niet wachten op de vervolg on-line cursus.

Ingrid