Online cursus Italiaans

Gemakkelijk online Italiaans leren op jouw eigen tempo, waar en wanneer jij dat wilt!

=

Volg lessen waar en wanneer je maar wilt en op een tempo dat bij jou past;

=

Ervaar dat Italiaans leren door middel van een goede opbouw en duidelijke voorbeelden en materiaal heel makkelijk kan zijn;

=

Ervaar dat het leren van de taal (zelfs woordjes leren of het oefenen van grammatica) door middel van afwisselende oefeningen en materiaal heel leuk kan zijn;

=

Spreek straks daadwerkelijk Italiaans in Italië door de kracht van herhaling en goede oefeningen;

=

Combineer de kracht van de Lettere-methode met het gemak van een zelfstudie-cursus;

=

Krijg de mogelijkheid om tijdens een individuele lessen op locatie of via Zoom al het geleerde in de praktijk te brengen en persoonlijk feedback te krijgen van een van de Lettere-docenten;

Ik vind de cursus erg leuk! Ik merk dat ik op deze manier andere dingen oppik. Ik leer veel actiever, mij vallen nieuwe dingen op, bijv. het tellen beheers ik beter maar m.n. fijn om naar de (jouw) uitspraak te luisteren en mee te doen. Ook je opmerkingen tussendoor vind ik erg fijn. Mijn complimenten voor het maken van deze online cursus. Ik meld mij bij deze heel graag aan voor cursus 2!

Mirjam Agasi

Waarom zou je starten met een cursus Italiaans?

 

In deze online cursus Italiaans neem ik, Suzanne Bramante, je persoonlijk bij de hand en leer ik je stap voor stap aan de hand van interactief materiaal deze prachtige taal spreken. Jij bepaalt in welk tempo je de lessen volgt en je kunt de lessen zo vaak herhalen als voor jou prettig is. Daarnaast kun je, als je dat wilt, alles wat je geleerd hebt nog eens op leuke, veilige en interactieve manier oefenen door middel van een aantal privélessen (bij ons op locatie in Den Haag of via Zoom) met een van onze enthousiaste Lettere-docenten.

Opbouw van onze cursussen

 

Onze online cursus bestaat uit een beginnerscursus (module 1, 2 en 3 – elk 5 thema’s een een herhalingsles) en een gevorderdencursus (module 4 en 5 – elk 5 thema’s en een herhalingsles). Met de beginnerscursus behaal je A1-niveau en met de gevorderdencursus behaal je A2-niveau. De lessen bestaan uit interactieve video’s in het Italiaans, video’s met uitleg in het Nederlands, overzichten in pdf die je kunt aanvullen, kant en klare woordenlijsten, een grammatica-overzicht per les en werkbladen met oefenmateriaal ter consolidatie. Je krijgt steeds de antwoorden van de oefeningen zodat je deze zelf kunt nakijken. Gemiddeld doe je 2 weken over een thema.

Je kunt de cursus volgen wanneer het jou uitkomt maar bent tegelijkertijd verbonden met andere deelnemers via de besloten Facebook-groep waar wij ook wekelijks je vragen beantwoorden. Op deze manier kun je de cursus helemaal zelfstandig volgen. Ook kun je ervoor kiezen om de cursus te doen onder begeleiding van een van onze docenten met wie je tijdens individuele lessen alle stof gaat toepassen en van wie je persoonlijke feedback krijgt.

Als je geen volledige beginner bent, dan nemen een korte telefonische taaltest af zodat je kunt starten op jouw niveau. Zo is uiteindelijk ook deze cursus maatwerk.

Online cursus Italiaans

Was eigenlijk altijd al bezig met die taal…keek veel naar italiaanse films….luisterde naar italiaanse muziek …..maar de taal kende ik niet…..Nu bij Lettere ben ik bijna klaar met de 2e module….een (online) cursus met frisse, vrolijke, en fruitige presentatie en duidelijke opzet. Ik zou zeggen……BEGINNEN….!

Edwin

Online cursus Italiaans

Mag ik je even rondleiden in onze cursusomgeving?

Les 1 pas net afgerond maar wil je even zeggen dat ik de cursus tot nu toe praktisch en hartstikke leuk vind om te volgen!

Mijn naam is Suzanne Bramante. In 2008 begon ik met Lettere, mijn eigen talenschool voor Italiaanse taal in Den Haag. Ik wilde het anders doen dan ik tot dan nu toe gezien had. Veel persoonlijke aandacht en gezelligheid gecombineerd met een goed doordachte, effectieve methode waarbij de cursist zich echt gestimuleerd voelt om te spreken, dat is wat ik voor ogen had! En ik kan inmiddels zeggen dat dat ook echt gelukt is.

Ik krijg al jaren mails van mensen die heel graag een cursus bij Lettere zouden willen volgen, maar die niet in de buurt wonen. Om die reden liep ik al lang rond met het idee van een online cursus Italiaans. Maar de vraag was: hoe kon ik wat ik live in Den Haag deed met mijn groepjes vertalen naar een online cursus? Immers, je leert de taal pas echt door te doen! Het antwoord lag voor mij in een zo interactief mogelijke cursus met daarnaast de mogelijkeid om via Skype extra privélessen met één van onze docenten te volgen. Door middel van de video’s volg je lessen bijna zoals ik ze gewend ben te geven als ik voor een groep sta. Ik hoop dan ook dat je je gestimuleerd voelt om zo actief mogelijk (hardop) mee te doen!

Ik hoop dat wij je binnenkort bij Lettere mogen verwelkomen!

A presto!

Ciao Suzanne! Compliment voor deze cursus: helder, overzichtelijk e parlo in po’ d’italiano!

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze online cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor jou als je graag in je eigen tempo en wanneer en waar het jou uitkomt Italiaans wilt leren, met of zonder extra begeleiding. De cursus is ook uitermate geschikt als je al Italiaanse les volgt, maar extra herhaling, uitleg en oefening nodig hebt. We bieden 3 modules aan in de starterscursus waarmee je uiteindelijk niveau A1 behaalt. Als je geen beginner bent, doen we korte telefonische test en geven we je een advies over waar het beste te starten. Als je een goede basis hebt, dan raden we je aan om verder te gaan met de cursus voor gevorderden.

Weet je het niet zeker? Bel ons en we helpen je graag verder!

Ik heb weinig talent voor het leren van talen. Moet ik dit dan wel doen?

Niet iedereen leert een taal even snel. De een heeft nu eenmaal veel meer herhaling nodig dan de ander. En het leuke aan deze cursus is dat je zo vaak kunt herhalen als jij nodig hebt. Het materiaal nodigt ook echt uit om veel te herhalen en om te doen, doen, doen, net zolang tot jij het door hebt. Ik neem je tijdens de cursus bij de hand. De lessen zijn stap voor stap opgebouwd. Je kunt altijd vragen stellen via de besloten Facebook-groep.

Hoe lang doe ik over de cursus?

Elke module bestaat uit 5 thema’s/lessen en een herhaalles. Gemiddeld doen mensen twee weken over 1 les. Dat betekent dat je in 12 weken 1 module afrondt. Uiteraard hangt het af van jouw persoonlijke leertempo, je gevoel voor taal en je voorkennis. 

Welk niveau behaal ik met de cursus?

Met module 1 t/m 3 behaal je A1-niveau. Met module 4 en 5 behaal je A2-niveau.

Ik ga een aantal weken weg. Is het dan wel verstandig om mee te doen?

Je kunt de cursus volgen wanneer je wilt. Al het materiaal blijft beschikbaar dus je kunt de studie op elk moment weer oppakken.

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?

Je krijgt voor altijd toegang tot dit programma. Wanneer ik materiaal en oefeningen toevoeg aan de cursus, krijg ook jij hier toegang toe.

Is betalen veilig?

Ja, je kan makkelijk betalen met iDeal. Ben je niet tevreden? Bel ons op en ontvang je geld terug.

De online cursus van Suzanne heeft een duidelijke opbouw. Is helder en overzichtelijk. Na 12 lessen kon ik op Sardinië echt een klein woordje meespreken en begrijpen. Ik raad het aan ieder aan die de basiskennis van de Italiaanse taal wil gaan leren. 

Ronald Cordes

Fijn om de cursus in je eigen tempo te doen. De lesopbouw is goed opgebouwd en zodanig dat je weer nieuwsgierig bent naar de volgende les. De afwisseling tussen de filmjes/gesprekjes, woordenlijsten en grammatika is mooi verdeeld. De cursus motiveert je om zelf italiaans te praten en ik kan niet wachten op de vervolg on-line cursus.

Ingrid