Online cursus Italiaans

Bouw je basis uit tot A1-plus-niveau!

Normaal gesproken volg je bij ons 4 normale Conversatiecursussen van 14 lessen om niveau A1 te behalen.
De stof van de online vervolgcursus staat gelijk aan iets meer dan de stof van 2 normale Conversatiecursussen. Je behaalt met het volgen van deze cursus A1-plus-niveau. Dat betekent dat je erna al goed op weg bent naar niveau A2!

Net zoals in de beginnerscursus Italiaans neem ik je weer bij de hand en help ik je stap voor stap je kennis uit te breiden en te consolideren aan de hand van stimulerend, interactief materiaal. Jij bepaalt in welk tempo je de lessen doet en je kunt de lessen zo vaak herhalen als voor jou prettig is.

De inhoud van de online vervolgcursus

Elke week een nieuw thema:

}

Les 13:

ATTIVITÀ QUOTIDIANE

Dagelijkse routine.

Wederkerende werkwoorden.

Bijwoorden van frequentie.

Afspraken maken.

Les 14:

DARE INDICAZIONI STRADALI

De stad.

De weg vragen en wijzen.

Voorzetsels van plaats.

C’è & ci sono.

Les 15:

PRENOTARE UNA STANZA D’ALBERGO

Een kamer reserveren.

Data en de maanden van het jaar.

Het werkwoord servire.

Het bijvoeglijk naamwoord.

Les 16:

ANDIAMO IN VACANZA!

Vakantievocabulaire

Vertellen wat je zoal doet op vakantie

De vergelijkende & overtreffende trap

Woorden met –issimo.

Les 17:

COSA HAI FATTO?

Onregelmatige vormen van de passato prossimo.

Vertellen wat je gedaan hebt op vakantie.

Vertellen wat je gisteren gedaan hebt.

Essere of avere als hulpwerkwoord?

Les 18:

RIPASSO

Weet je het allemaal nog? In deze les gaan we herhalen. Dit is ook een mooi moment om afspraak te maken voor een Skypeles om al het geleerde goed te consolideren.

Les :

DOVE LI HAI MESSI?

Pronomi diretti: lo, li, la, le

Het voltooid deelwoord op -i. -a of -e

Werkwoorden van actie

Voorzetsels

Les 20:

DESCRIZIONE FISICA

Je uiterlijk beschrijven.

Kleding.

Motieven.

Plaats van het bijvoeglijk naamwoord

Les 21:

CHE TIPO SEI?

Iemands karakter beschrijven.

Woorden op -sta

en andere onregelmatige vormen.

Bello, buono, grande

Les 22:

LA MIA CASA

Meubels en kamers.

Voorzetsel van plaats.

Een ruimte beschrijven.

Je huis beschrijven.

Les 23:

AVEVO I CAPELLI CORTI

Verleden tijd

Onregelmatige vormen van de imperfetto

Vertellen over vroeger.

Vroeger en nu.

Les 24:

RIPASSO

In deze herhalingsles laten we de belangrijkste dingen nog eens de revue passeren. Weer een mooi moment om je kennis te consolideren d.m.v. een Skypeles waarin je persoonlijk feedback krijgt.

Welke resultaten kun je onder andere verwachten?

=

Je hebt je een goede basisvolcabulaire opgebouwd.

=

Je kunt alle regelmatige en veel onregelmatige werkwoorden goed gebruiken in de tegenwoordige tijd en je kent de basis van de voltooide tijd.

=

Je kent de belangrijkste basisgrammatica: denk aan lidwoorden, het bijvoeglijk naamwoord, het vormen van zinnen, vraagwoorden, bezittelijke voornaamwoorden, etc.

=

Je kunt jezelf en je familie uitgebreid voorstellen.

=

Je kunt goed geformuleerde vragen stellen.

=

Je kunt vertellen over dagelijkse activiteiten. Zo ken je dagen van de week, namen van sporten en activiteiten en woorden als vaak, elke dag etc.

=

Je kent veel woorden m.b.t. eten en drinken en je kunt je perfect redden in een bar, restaurant of winkel.

=

Je kent de getallen, kunt klokkijken, een treinkaartje kopen of om verduidelijking vragen als je iets niet weet of begrijpt.

Prijzen online vervolgcursus Italiaans:

Les 1 pas net afgerond maar wil je even zeggen dat ik de cursus tot nu toe praktisch en hartstikke leuk vind om te volgen!

Mijn naam is Suzanne Bramante. In 2008 begon ik met Lettere, mijn eigen talenschool voor Italiaanse taal in Den Haag. Ik wilde het anders doen dan ik tot dan nu toe gezien had. Veel persoonlijke aandacht en gezelligheid gecombineerd met een goed doordachte, effectieve methode waarbij de cursist zich echt gestimuleerd voelt om te spreken, dat is wat ik voor ogen had! En ik kan inmiddels zeggen dat dat ook echt gelukt is.

Ik krijg al jaren mails van mensen die heel graag een cursus bij Lettere zouden willen volgen, maar die niet in de buurt wonen. Om die reden liep ik al lang rond met het idee van een online cursus Italiaans. Maar de vraag was: hoe kon ik wat ik live in Den Haag deed met mijn groepjes vertalen naar een online cursus? Immers, je leert de taal pas echt door te doen! Het antwoord lag voor mij in een zo interactief mogelijke cursus met daarnaast de mogelijkheid om via Skype op maat privélessen te volgen met één van de Letteree-docenten. Door middel van de video’s volg je lessen bijna zoals ik ze gewend ben te geven als ik voor een groep sta. Ik hoop dan ook dat je je gestimuleerd voelt om zo actief mogelijk (hardop) mee te doen!

Ik hoop je binnenkort bij Lettere te mogen verwelkomen!

A presto!

Ciao Suzanne! Compliment voor deze cursus: helder, overzichtelijk e parlo in po’ d’italiano!

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze online cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor jou als je graag in je eigen tempo en wanneer en waar het jou uitkomt Italiaans wilt leren. Het is een vervolgcursus op de beginnerscursus. Dat betekent dat er een goede voorkennis wordt verwacht. De cursus is ook geschikt als je al meerdere cursussen gevolgd hebt, maar veel vergeten bent. Mocht je twijfelen over je startniveau, neem dan gerust contact met ons op. 

Hoe lang doe ik over de cursus?

We bieden de cursus aan in 12 weken voor hen die al veel voorkennis hebben van het Italiaans. Als je minder ver bent, of meer herhaling nodig hebt, raad ik je aan om ten minste twee weken per les uit te trekken. Zo beklijft alles beter. In dat geval doe je 24 weken over de cursus.

Welk niveau behaal ik met de cursus?

Normaal gesproken volg je bij ons 4 normale Conversatiecursussen van 14 lessen om niveau A1 te behalen. De stof van de online vervolgcursus staat net als de beginnercursus gelijk aan de stof van iets meer dan 2 normale Conversatiecursussen. Na het volgen van deze online vervolgcursus behaal je daarom niveau A1+. Je bent dan dus al goed op weg naar A2-niveau. Deze niveau’s zijn altijd een indicatie.

Ik ga een aantal weken weg tijdens het programma. Is het dan wel verstandig om mee te doen?

Je kunt de cursus volgen wanneer je wilt. Je krijgt wekelijks toegang tot een nieuwe les en de lessen blijven daarna altijd toegankelijk. 

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?

Je krijgt voor altijd toegang tot dit programma. Wanneer ik materiaal en oefeningen toevoeg aan de cursus, krijg ook jij hier toegang toe.

Mag ik in termijnen betalen?

Ja, je mag de cursus in drie termijnen betalen. Je bent bij deelname wel verplicht om te betalen voor de hele cursus.

De online cursus van Suzanne heeft een duidelijke opbouw. Is helder en overzichtelijk. Na 12 lessen kon ik op Sardinië echt een klein woordje meespreken en begrijpen. Ik raad het aan ieder aan die de basiskennis van de Italiaanse taal wil gaan leren. 

Ronald Cordes

Fijn om de cursus in je eigen tempo te doen. De lesopbouw is goed opgebouwd en zodanig dat je weer nieuwsgierig bent naar de volgende les. De afwisseling tussen de filmjes/gesprekjes, woordenlijsten en grammatika is mooi verdeeld. De cursus motiveert je om zelf italiaans te praten en ik kan niet wachten op de vervolg on-line cursus.

Ingrid