Online cursus Italiaans

Bouw een gedegen basis op

Normaal gesproken volg je bij ons 4 normale Conversatiecursussen van 14 lessen om niveau A1 te behalen.
De stof van de online beginnerscursus staat gelijk aan iets meer dan de stof van 2 normale Conversatiecursussen.

 

In onze online basiscursus Italiaans neem ik je bij de hand en leer ik je stap voor stap aan de hand van interactief materiaal deze prachtige taal spreken. Jij bepaalt in welk tempo je de lessen doet en je kunt de lessen zo vaak herhalen als voor jou prettig is.

De inhoud van de online beginnerscursus

Elke week een nieuw thema:

Les 1:

PRESENTARSI

Groeten en jezelf voorstellen.

Werkwoorden essere, abitare en chiamarsi.

Ontkennende zinnen met non.

De voorzetsels a en in.

Les 2:

CHE COSA E’?

Basisvocabulaire opbouwen.

Onbepaald lidwoord (un, uno, un’, una)

Questo en questa gebruiken.

Tellen tot en met 20.

Les 3:

PAESI, LINGUE E NAZIONALITA’

Landen, talen en nationaliteiten.

Het werkwoord parlare.

Bijvoeglijk naamwoorden: grande, lungo, basso, largo, etc.

Bepaald lidwoord (il, la, lo, l’).

Les 4:

NUMERI, ETA’ E FIGLI

Getallen tot en met 1000 en verder.

Het werkwoord avere en het vraagwoord quanto.

Meervoud van het zelfstandig naamwoord.

Bezit aanduiden (il mio, la mia).

Les 5:

COME STAI?

Het alfabet.

Het werkwoord stare.

Vragen en vertellen hoe het gaat.

Meervoud van het bepaald lidwoord.

Kleuren & Qual è..?

Les 6:

RIPASSO

Weet je het allemaal nog? In deze les gaan we herhalen. We besteden bijzondere aandacht aan de uitspraak. Dit is ook een mooi moment voor een Skype-les of live privéles met één van onze docenten om je kennis te consolideren.

Les 7:

SPORT & ATTIVITA’

Het meervoud van werkwoorden op -are.

Sporten en activiteiten.

Het werkwoord piacere.

De dagen van de week.

Les 8:

MANGIARE E BERE

Eten en drinken.

Het ontbijt.

Vertellen wat je lekker vindt.

Werkwoorden op -ere en -ire.

Iets bestellen in een bar. 

Les 9:

AL RISTORANTE

De menukaart.

Iets bestellen in een restaurant.

Onregelmatige werkwoorden.

Eten kopen in een winkel.

Les 10:

LA FAMIGLIA

Familienamen

Bezit aanduiden (la nostra, i miei, etc.)

Nog meer piacere!

Je familie beschrijven.

u

Les 11:

PERCHE’ VAI IN ITALIA?

Vragen stellen met perché en quale.

Vertellen waarom je Italiaans leert of naar Italië gaat.

Klokkijken.

De voltooide tijd.

Les 12:

RIPASSO

In deze herhalingsles laten we de belangrijkste dingen nog eens de revue passeren. Ook besteden we in deze les aandacht aan het vragen om verduidelijking. Weer een goed moment om je kennis te consolideren m.b.v. een Skype-les of live privéles met één van onze docenten.

Prijzen online beginnerscursus Italiaans:

Les 1 pas net afgerond maar wil je even zeggen dat ik de cursus tot nu toe praktisch en hartstikke leuk vind om te volgen!

Mijn naam is Suzanne Bramante. In 2008 begon ik met Lettere, mijn eigen talenschool voor Italiaanse taal in Den Haag. Ik wilde het anders doen dan ik tot dan nu toe gezien had. Veel persoonlijke aandacht en gezelligheid gecombineerd met een goed doordachte, effectieve methode waarbij de cursist zich echt gestimuleerd voelt om te spreken, dat is wat ik voor ogen had! En ik kan inmiddels zeggen dat dat ook echt gelukt is.

Ik krijg al jaren mails van mensen die heel graag een cursus bij Lettere zouden willen volgen, maar die niet in de buurt wonen. Om die reden liep ik al lang rond met het idee van een online cursus Italiaans. Maar de vraag was: hoe kon ik wat ik live in Den Haag deed met mijn groepjes vertalen naar een online cursus? Immers, je leert de taal pas echt door te doen! Het antwoord lag voor mij in een zo interactief mogelijke cursus met daarnaast de mogelijkheid om via Skype op maat privélessen te volgen met één van de Letteree-docenten. Door middel van de video’s volg je lessen bijna zoals ik ze gewend ben te geven als ik voor een groep sta. Ik hoop dan ook dat je je gestimuleerd voelt om zo actief mogelijk (hardop) mee te doen!

Ik hoop je binnenkort bij Lettere te mogen verwelkomen!

A presto!

Ciao Suzanne! Compliment voor deze cursus: helder, overzichtelijk e parlo in po’ d’italiano!

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze online cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor jou als je graag in je eigen tempo en wanneer en waar het jou uitkomt Italiaans wilt leren. Het is een beginnerscursus. Er wordt dus geen voorkennis verwacht. De cursus is ook geschikt als je al eens een cursus gevolgd hebt, maar veel vergeten bent. Je kunt je basis zo nog eens goed oefenen en herhalen, net zo vaak als jij nodig hebt. 

Ik heb weinig talent voor het leren van talen. Moet ik dit dan wel doen?

Niet iedereen leert een taal even snel. De een heeft nu eenmaal veel meer herhaling nodig dan de ander. En het leuke aan deze cursus is dat je zo vaak kunt herhalen als jij nodig hebt. Het materiaal nodigt ook echt uit om veel te herhalen en om te doen, doen, doen, net zolang tot jij het door hebt. Ik neem je tijdens de cursus bij de hand. De lessen zijn stap voor stap opgebouwd. Je kunt altijd vragen stellen via de besloten Facebook-groep.

Hoe lang doe ik over de cursus?

We bieden de cursus aan in 12 weken voor hen die al voorkennis hebben van het Italiaans. Als je een echte beginner bent, raad ik je aan om ten minste twee weken per les uit te trekken. Je hebt nu eenmaal tijd en herhaling nodig om alles te laten beklijven. In dat geval doe je 24 weken over de cursus. 

Welk niveau behaal ik met de cursus?

Normaal gesproken volg je bij ons 4 normale Conversatiecursussen van 14 lessen om niveau A1 te behalen. De stof van de online beginnerscursus staat gelijk aan de stof van iets meer dan 2 normale Conversatiecursussen. Na het volgen van de online beginnerscursus zit je halverwege A1-niveau. Na het volgen van de online vervolgcursus behaal je vervolgens niveau A1+. Je bent dan dus al goed op weg naar A2-niveau. Deze niveau’s zijn altijd een indicatie.

Ik ga een aantal weken weg tijdens het programma. Is het dan wel verstandig om mee te doen?

Je kunt de cursus volgen wanneer je wilt. Je krijgt wekelijks toegang tot een nieuwe les en de lessen blijven daarna altijd toegankelijk. 

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?

Je krijgt voor altijd toegang tot dit programma. Wanneer ik materiaal en oefeningen toevoeg aan de cursus, krijg ook jij hier toegang toe.

Mag ik in termijnen betalen?

Ja, je mag de cursus in drie termijnen betalen. Je bent bij deelname wel verplicht om te betalen voor de hele cursus.

De online cursus van Suzanne heeft een duidelijke opbouw. Is helder en overzichtelijk. Na 12 lessen kon ik op Sardinië echt een klein woordje meespreken en begrijpen. Ik raad het aan ieder aan die de basiskennis van de Italiaanse taal wil gaan leren. 

Ronald Cordes

Fijn om de cursus in je eigen tempo te doen. De lesopbouw is goed opgebouwd en zodanig dat je weer nieuwsgierig bent naar de volgende les. De afwisseling tussen de filmjes/gesprekjes, woordenlijsten en grammatika is mooi verdeeld. De cursus motiveert je om zelf italiaans te praten en ik kan niet wachten op de vervolg on-line cursus.

Ingrid