6-daagse najaarscursus in Lucca (Italië)

16 – 21 september 2020

Na de succesvolle eerste editie van de najaarscursus in Lucca in september 2019, kun je ook in het najaar van 2020 weer op een prachtige plek in Toscane Italiaanse les volgen van een van de Lettere-docenten. Je krijg elke morgen 2,5 uur les op de manier zoals je van ons gewend bent: kleine groepen, persoonlijke aandacht en veel (praktische) conversatie. En daarnaast maken we het weer extra gezellig! De locatie, de omgeving en de prettige najaarstemperatuur (en met een beetje geluk nog een duik in het zwembad) lenen zich daar natuurlijk uitstekend voor!

Naast natuurlijk het ontdekken van Lucca onder leiding van een Italiaanse gids, gaan we uitgebreid genieten van al het lekkers dat Toscane te bieden heeft. In het programma zitten daarom een gezamenlijk aperitief met Italiaanse hapjes, een ontbijt tijdens de laatste ontbijtles, een volledig verzorgde lunch en een uitgebreid typisch Italiaans diner uit de streek. Tot slot gaan we ons Italiaans een avond oefenen in een van de heerlijke restaurants van Lucca. Kortom: een taalcursus met naast een cultureel ook een culinair teintje!

 

Het pogramma van de 6-daagse:

 

Woensdag 16 september

ontvangst & aperitief

Er staat een fiets voor je klaar (op aanvraag, exclusief)

Donderdag 17 september

9.30 – 12.00: Italiaanse les

16.00: visita guidata a Lucca (inclusief)

Vrijdag 18 september

9.30 – 12.00: Italiaanse les

18.30: Typisch Toscaans diner (inclusief)

Zaterdag 19 september

9.30 – 12.00 Italiaanse les gevolgd door gezamenlijke lunch (inclusief)

Zondag 20 september

9.30 – 12.00 Italiaanse les

19.00 cena al ristorante (exclusief)

Maandag 21 september

8.30 – 11.00 Italiaanse les & ontbijt (inclusief)

 

Vragen? Neem contact met ons op!

Villa Gabriella & Casa Anita

 

De cursus en activiteiten zullen plaatsvinden bij het op 1500 meter van het historisch centrum van Lucca gelegen Villa Gabriella. Je kunt aldaar overnachten in een van de appartementen of bij het op 100 meter afstand gelegen Casa Anita.

De eigenaar van Villa Gabriella, Giorgio Bramante, staat altijd voor je klaar en Anita, de eigenares van casa Anita, maakt van elk ontbijt een feestje. Je kunt dan ook echt ontspannen en heerlijk vertoeven voor een redelijke prijs (informatie op aanvraag). Er zijn een-, twee- en driepersoonskamers. Uiteraard geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt, dus heb je specifieke wensen, wacht dan niet te lang!

Bezoek hier de websites van Villa Gabriella en Casa Anita.

Ik heb ontzettend genoten van de cursus in Lucca.

De lessen van Michela waren fantastisch. D.m.v. spelletjes leerden we elkaar snel kennen en leerden véél Italiaans praten! Michela is lief voor iedereen en is supergeduldig.

De appartementen bij Giorgio lagen in een grote tuin met een heerlijk zwembad. Ook het programma was top! Duidelijk en met genoeg vrijheid om zelf en in groepjes de stad te verkennen. 

We hebben samen gegeten, ontbijt in de zon, lunch uit de pizza-oven van Giorgio, een heerlijke maaltijd aan een lange tafel in de tuin! Er werd veel gedaan om het de gasten naar hun zin te maken. Voor herhaling vatbaar. Ik kwam opgeladen thuis. 🙂 Grazie mille! xxx Nienke

Lucca ontdek je op de fiets! Je hebt dus in principe geen auto nodig. We kunnen een fiets voor je huren en laten afleveren op de locatie. Hij staat dan bij aankomst voor je klaar!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden voor de cursus en kan ik daarna nog annuleren?

Je kunt je aanmelden voor de cursus door het aanmeldformulier in te vullen. Je kunt je aanmelding tot uiterlijk 40 dagen vóór aanvang van de cursus en met opgaaf van reden schriftelijk annuleren. 

 

Voor welke niveaus kan ik me aanmelden?

We bieden in Lucca in 2020 drie niveaus aan: A1, A2 en B1-niveau. Je moet dus minimaal een beginnerscursus gevolgd hebben. Voor het eerste niveau (A1) is het voldoende als je de online cursus gevolgd hebt. We hebben per niveau 6 plekken beschikbaar.

 

Hoe werkt het met de betaling?

Na aanmelding voor de cursus ontvang je een factuur voor de cursus en alles wat daarbij inclusief is. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Voor de vlucht mag je zelf zorgdragen en voor het verblijf reken je ter plaatse af met de gastheer (Giorgio Bramante).

 

Hoe boek ik mijn verblijf?

Je kunt voor wat je verblijf betreft kiezen tussen Villa Gabriella en Casa Anita. Je kunt je verblijf (bij zowel Villa Gabriella als Casa Anita) direct boeken bij Giorgio Bramante via het mailadres van Villa Gabriella: info@villagabriella.com. Dit kan in het Engels of het Italiaans. Mocht je daarbij hulp nodig hebben, dan helpen wij je graag. 

Hoe en wanneer betaal ik mijn verblijf?

Het verblijf kun je bij aankomst contant betalen aan de gastheer (Giorgio Bramante). 

Welke luchthaven kan ik het best kiezen?

Je kunt het best vliegen op Pisa. Je kunt je vlucht voordelig boeken bij Transavia airlines.

Hoe kom ik vanaf het vliegveld van Pisa op de locatie?

Er is een shuttlebus van Pisa Airport naar het treinstation van Pisa. Van daar kun je een directe trein nemen naar Lucca. In Lucca ben je in maximaal 10 minuten met de taxi op de locatie.

Op verzoek kunnen wij vervoer (een taxi) regelen van en naar het vliegveld.

Is het handig om een auto te huren?

Het hangt ervan af of je naast de cursus ook nog de omgeving wilt bezoeken. Tijdens de cursus van september 2019 hebben mensen die een auto hadden deze weinig gebruikt. In Lucca zelf kun je alles fietsen.

Fietsen kunnen we voor je huren en op de locatie laten afleveren.