Soms heb je het meest baat bij een individuele cursus. Omdat je langzamer of juist sneller leert dan gemiddeld, omdat je speciale leerdoelen hebt of omdat je snel veel resultaat wilt boeken.

Cursussen op maat

Wij bieden cursussen op maat. Dit betekent dat de cursus altijd is afgestemd op jouw behoeften en wensen. Zo voeren we een intakegesprek waarin we je persoonlijke leerdoelen met je bespreken. Als je geen beginner bent, testen we je niveau. Op deze manier kunnen we het lesprogramma en het materiaal nauwkeurig afstemmen op wat je nodig hebt. Aan het eind van de cursus bespreken we samen je voortgang. We geven je een vrijblijvend advies over een eventueel vervolgtraject. Het is mogelijk om een certificaat te krijgen.

Individuele cursus Italiaans Den Haag Lettere priveles Italiaans

Inhoud van de trainingen

Bij Lettere kun je werken aan het verbeteren van al je taalvaardigheden, of dit nu spreken, schrijven, lezen of luisteren is, of een combinatie  van deze vaardigheden. Jij bepaalt waar de nadruk ligt, ook voor wat betreft de spreeksituaties of onderwerpen die we behandelen. Wil je je kunnen redden bij de bakker als je op vakantie bent, of heb je zakelijke contacten in Italië en wil je telefonisch afspraken kunnen maken in het Italiaans? Wij stemmen het programma af op jouw wensen.

Methode

Na lange tijd ervaring te hebben opgedaan in het taalonderwijs, hebben wij onze eigen visie op taalverwerving ontwikkeld. Om een zo hoog mogelijk lesrendement te behalen, praten we tijdens de lessen bijna uitsluitend Italiaans. Uiteraard zal dit in het begin nog niet altijd gaan, maar het streven is zo snel mogelijk helemaal op het Italiaans over te gaan om zo het geleerde meteen uitgebreid in de praktijk te kunnen brengen.

Het belangrijkste deel van de les bestaat uit ‘activiteiten’ als rollenspelen, vraag- en antwoordoefeningen, luisterfragmenten en driloefeningen die het leren van de taal niet alleen makkelijker, maar ook leuker maken.

Onze lessen zijn goed opgebouwd. Als een cursist bijvoorbeeld zijn huis wil kunnen beschrijven, behandelen we eerst specifiek de woordenschat en de structuren die de cursist daarvoor nodig heeft. We beginnen met meer geleide oefeningen en werken vervolgens steeds meer toe naar het actief gebruik van de taal door de cursist in zijn eigen persoonlijke context.

Lesmateriaal

Welk lesmateriaal we gebruiken is afhankelijk van jouw niveau en lesdoelen. We maken gebruik van bestaande lesmethodes, maar we gebruiken daarnaast altijd veel eigen materiaal als kaartjes, plaatjes en objecten dat vooral als doel heeft het actieve gebruik van de geleerde structuren te stimuleren. Bovendien kunnen we op die manier maatwerk en flexibiliteit bieden.

Wil je samen met je partner of vriendin lessen volgen? Ook dat kan!

 

Trajecten voor 2 personen:

  • Basistraject (10 x 1): 385,- p/p
  • Intensief traject (10 x 1,5): 555,- p/p
  • Full Emersion-traject (10 x 3): 1.080,- p/p

Taaltrainingen zijn vrijgesteld van btw.

Voor bedrijven/zakelijke trainingen gelden andere tarieven. Vraag gerust een offerte aan.