Home 9 Groepscursussen 9 7-daagse cursus in Puglia (Italia)
7-daagse cursus Italiaans in Puglia in oktober 2024, Lettere Den Haag

7-daagse cursus in Puglia (Italië)

3 – 10 oktober 2024

Na twee succesvolle edities van de cursus in Lucca in 2019 en 2023, kun je in oktober 2024 op een prachtige plek in Puglia (in Tuglie) Italiaanse les volgen van een van de Lettere-docenten. Je krijgt elke morgen 2,5 uur les op de manier zoals je van ons gewend bent: kleine groepen, persoonlijke aandacht en veel (praktische) conversatie. En daarnaast maken we het weer extra gezellig! De locatie, de omgeving en de heerlijke temperatuur (met af en toe een duik in het zwembad) lenen zich daar natuurlijk uitstekend voor!

Naast natuurlijk het ontdekken van de prachtige steden Lecce, Otranto en Gallipoli onder leiding van een Italiaanse gids, gaan we uitgebreid genieten van al het lekkers dat Puglia te bieden heeft. In het programma zitten daarom een pastaworkshop en een likeur-workshop, beide met een gezamenlijk diner in de Agriturismo waar we verblijven en een bezoek aan een olijfolie-pers, uiteraard inclusief degustazione!

We worden tijdens deze reis professioneel begeleid door het dreamgreen-team (www.dreamgreen.nl) onder leiding van Massimo Papa, zodat ons deze week aan niets zal ontbreken! Kortom: een taalcursus met een cultureel en zeker ook een culinair teintje!

Ga je mee? Aanmelden kan tot 31 mei 2024!

Programma:

Donderdag 3 oktober

aankomst & ontvangst op de Agriturismo

Mogelijkheid om een drankje en een snack te nuttigen (excl.)

Vrijdag 4 oktober

9.30 – 12.00: Italiaanse les bij ‘Villa Antica’ (incl.)

18:30: pasta- en ‘crocchette’-workshop (incl.)

19:30: diner bij Agriturismo ‘Villa Antica’ (incl.)

Zaterdag 5 oktober

9.30 – 12.00: Italiaanse les bij ‘Villa Antica’ (incl.)

15.30: rondleiding bij de moderne olijfpers ‘Olivami’ en proeverij met een olijfolie-sommelier (incl.)

17.00: visita guidata en vrije tijd in Otranto (incl.)

Zondag 6 oktober

9.30 – 12.00: Italiaanse les bij ‘Villa Antica’ (incl.)

Maandag 7 oktober

9.30 – 12.00: Italiaanse les bij ‘Villa Antica’ (incl.)

16.00: visita guidata en vrije tijd in Lecce (incl.)

Dinsdag 8 oktober

9.30 – 12.00: Italiaanse les bij ‘Villa Antica’ (incl.)

16.00: visita guidata en vrije tijd in Gallipoli (incl.)

Woensdag 9 oktober

9.30 – 12.00: Italiaanse les bij ‘Villa Antica’ (incl.)

18:30: likeur-workshop bij ‘Villa Antica’ (incl.)

19:30: diner bij Agriturismo ‘Villa Antica’ (incl.)

Donderdag 10 oktober

Vertrek

 

 

Villa Antica

De cursus en activiteiten zullen plaatsvinden in Tuglie bij de heerlijke Agriturismo Villa Antica, op 10 km afstand van Gallipoli. De agriturismo heeft een prachtige tuin, een heerlijk zwembad en is van alle luxe voorzien. Je kunt aldaar overnachten in een van de prachtige kamers. Er zijn speciaal voor ons een-, twee- en driepersoonskamers beschikbaar tegen een gereduceerde prijs: 121,- voor een eenpersoonskamer, 68,-  voor een tweepersoonskamer of 53,- euro voor een driepersoonskamer per nacht per persoon. De prijzen zijn inclusief een uitgebreid continentaal ontbijt. Daarnaast hebben we met Villa Antica afgesproken dat onze studenten kosteloos broodjes en fruit voor de lunch mogen meenemen van het ontbijtbuffet.

Uiteraard geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt, dus heb je specifieke wensen, wacht dan niet te lang met je aanmelding en reservering!

cena al ristorante, Lucca, Lettere
Op Taalreis met lettere

Ervaringen van studenten die eerder met ons op reis gingen

Hè Suzanne, Wat een heerlijke week! De ontvangst van jou , je man en zijn familie waren verwelkomend en gastvrij. Ook de ongedwongenheid in de activiteiten gaf een fijne sfeer waardoor de groep met elkaar, of in kleinere groepjes verder af konden spreken. Het zwembad 😍en de rust bij villa Gabriella waren fantastisch. De lessen van Jerry waren vol goede informatie, ruimte om vragen te stellen en vooral veel ruimte om te oefenen. Een goede lach en serieus Italiaans leren! Dus al met al wil ik je nogmaals bedanken 🌸 Groet, Renate, Sylvia en Nicole

 

Ha Suzanne, Enorm bedankt voor de supertijd in Lucca! Allereerst waren de lessen heel leuk en leerzaam. We herhaalden in het begin de basiskennis en maakten volgende stappen naar een ‘next level’ Italiaans. Mijn motivatie is zeker geprikkeld om weer verder te studeren, zodat ik de volgende keer in Italië nog leukere gesprekken kan hebben (Italianen vinden het nu al heel leuk dat ik Italiaans spreek! Dat smaakt naar meer!). Daarnaast vond ik de combinatie van samen eten met de twee groepen en daarnaast de vrijheid om zelf dan wel met andere cursisten de schoonheid van Lucca te ontdekken heel plezierig. Lucca is echt een hele mooie en leuke stad! Ook de rondleiding door Lucca met de hele groep door een bijzonder inspirerende Italiaanse gids was geweldig.Tenslotte: natuurlijk ook ‘grazie mille’ voor Alberto, Giorgio en Jacopo! Hun inspanningen – zoals het super eten en de fietsen – en hun ‘essere’ waren geweldig. Last but not least; jij heel erg bedankt voor je passie en enthousiasme waarmee je de lessen gaf! #dankbaar! Hartelijke groet, Ronald

 

Ik heb ontzettend genoten van de cursus. De lessen van Michela waren fantastisch. D.m.v. spelletjes leerden we elkaar snel kennen en leerden véél Italiaans praten! Michela is lief voor iedereen en is supergeduldig. De appartementen bij Giorgio lagen in een grote tuin met een heerlijk zwembad. Ook het programma was top! Duidelijk en met genoeg vrijheid om zelf en in groepjes de stad te verkennen. We hebben samen gegeten, ontbijt in de zon, lunch uit de pizza-oven van Giorgio, een heerlijke maaltijd aan een lange tafel in de tuin! Er werd veel gedaan om het de gasten naar hun zin te maken. Voor herhaling vatbaar. Ik kwam opgeladen thuis. 🙂 Grazie mille! xxx Nienke

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden voor de cursus?
Je kunt je aanmelden voor de cursus door het aanmeldformulier in te vullen en op te sturen. Na ontvangst van je formulier nemen we contact met je op om je niveau in te schatten. We sturen je een factuur via mail voor het cursusbedrag van 739,- dat moet worden voldaan om je aanmelding te bevestigen.
Kan ik mijn aanmelding nog annuleren en krijg ik mijn geld dan terug?
Het bij aanmelding betaalde cursusbedrag zal volledig gerestitueerd worden in de volgende gevallen:

  • Het minimum van 6 aanmeldingen wordt niet gehaald.
  • Er worden ons van hogerhand restricties opgelegd waardoor de cursus niet kan plaatsvinden.

Je hebt na het versturen van het aanmeldformulier 30 dagen om je aanmelding kosteloos te annuleren. Daarna is er in principe geen restitutie meer mogelijk, ongeacht de reden voor je afmelding.

Mocht je je moeten afmelden, dan zullen we ons uiterste best doen om de lege plek op te vullen zodat we alsnog een deel van het bedrag kunnen restitueren.

Voor welke niveaus kan ik me aanmelden?
We kunnen maximaal drie niveaus aanbieden: beginners+ (je hebt al minimale basis of al eens één cursus gevolgd), A1 (je hebt al een paar cursussen gevolgd) en A2-niveau (je hebt minimaal 4 of 5 cursussen gevolgd). Voor het eerste niveau (beginners+) is het voldoende als je de eerste module van de online cursus gevolgd hebt, voor het tweede niveau is het voldoende als je module 1, 2 en 3 van de online cursus hebben gevolgd. We hebben per niveau 5 à 6 plekken beschikbaar en kunnen in totaal maximaal 15 studenten meenemen. Mocht je twijfelen of er voor jouw niveau wel plek is? Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.
Hoe werkt het met de betaling?
Na aanmelding voor de cursus ontvang je een factuur voor de cursus en alles wat daarbij inclusief is. Voor de vlucht mag je zelf zorgdragen en voor de betaling van het verblijf maak je direct afspraken met de gastheer of -vrouw van Villa Antica.
Hoe boek ik mijn verblijf?
Je kunt je verblijf bij Villa Antica direct boeken via het mailadres info@villanticaonline.com. Je kunt Villa Antica laten weten dat je via Lettere boekt. Dit kan in het Engels of het Italiaans. Mocht je daarbij hulp nodig hebben, dan helpen wij je graag. Boek je verblijf pas als je aanmelding voor de cursus door ons bevestigd is.
Hoe en wanneer betaal ik mijn verblijf?
Je betaalt een aanbetaling van 20% om je reservering te bevstigen. De resterende 80% kan betaald worden op het moment van het verblijf. Dit kan contant of met credit card.
Welke luchthaven kan ik het best kiezen?
Je kunt het beste vliegen op Brindisi via Ryanair vanaf Eindhoven. De vertrektijd op 3 oktober is 17.00 uur en 10 oktober 14.00 uur. De vluchtduur is ongeveen 2,5 uur.
Hoe kom ik vanaf het vliegveld van Brindisi op de locatie?
Je kunt een auto huren op het vliegveld van Brindisi. We kunnen je als alternatief op aanvraag helpen met vervoer van de vluchthaven naar de Agriturismo.
Is het handig om een auto te huren?
In Tuglie zelf kun je een fiets huren en het vervoer voor de excursies wordt door ons geregeld. Wil je onafhankelijk zijn en zelf je tijden bepalen voor wat betreft onze stedenbezoekjes, of wil bijvoorbeeld nog andere plekken bezoeken, dan raden we je aan om een auto te huren.