Groepscursussen

Geniet je ook zo van Italië en wil je graag Italiaans leren? Bij Lettere leer je deze prachtige taal op een creatieve en interactieve manier: rollenspelen, vraag- en antwoordoefeningen, luister- en driloefeningen maken het leren leren van de taal niet alleen makkelijker maar ook leuker. Of je nu beginner bent of gevorderde, Italiaans spreken staat tijdens de lessen centraal. De groepen bestaan uit maximaal 5 personen, zodat je zeker bent van voldoende persoonlijke aandacht en genoeg gelegenheid om te spreken.

Hieronder vind je ons cursusaanbod. Wij bieden taalverwervingscursussen op verschillende niveau’s onder de noemer Converseren in het Italiaans, Intensieve zomercursus Italiaans en daarnaast een Boekenclub, een Verhalenclub en een Krantenclub. In de cursusagenda vind je alle cursussen op een rij, inclusief niveau, lesdata en locatie.

Heb je vragen? Mail of bel ons!

Anna is echt de beste en leukste docent die ik gehad heb en het lessysteem van Lettere maakt dat je in korte tijd en met relatief weinig inspanning toch veel leert. Omdat je actief mee moet doen en alles vaak wordt herhaald, leer je ongemerkt woorden en zinnen die ook werkelijk in je hoofd blijven zitten.

Marieke Erpenbeek

15, 16, 17 augustus: 18:00 – 20.00 uur.

20, 21, 22 augustus: 18:00 – 20.00 uur.

28, 29, 30 augustus: 18:00 – 20.00 uur.

Intensieve zomercursus Italiaans

Wil jij in augustus in korte tijd een flinke basis leggen? Doe mee aan onze intensieve zomercursus voor beginners!

In drie weken leer je wat je normaalgesproken in 1 cursus leert. Denk aan onderwerpen als jezelf voorstellen, tellen, vragen stellen, iets bestellen in een bar of restaurant, of iets kopen in een winkel. Drie weken lang volg je drie avonden in de week 2 uur les van onze enthousiaste en ervaren docente Anna!

Kosten: € 340,-

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Converseren in het Italiaans

  • 14 lessen van 1¼ uur (in de avonden) of 12 lessen van 1,5 uur (overdag).
  • Verwachte zelfstudie: 2 à 3 uur per week
  • Lesmateriaal: eigen materiaal van Lettere (incl.) en:
  • Azzurro 1 of 2, libro dello studente, Intertaal, 2008 tekst- en werkboek (excl.).
  • Toegang tot online woordenlijsten van Lettere.
  • Cursusprijs inclusief koffie en thee:  €340,-
  • Maximum deelname: 5 personen

Lettere-boekenclub

De Lettere-leesclub, de club dei libri, is een echte leesclub, waarbij uiteenlopende Italiaanse boeken besproken worden, die de deelnemers zelf thuis lezen. Per jaar behandelen we 3 boeken. Je kunt je inschrijven voor één boek of je kunt je in één keer inschrijven voor drie boeken. Tijdens de lessen spreek je met elkaar in het Italiaans over de schrijver, het boek, de cultuurhistorische context, grammatica en idioom. Vanaf niveau: B1

Lettere-verhalenclub

De Lettere-verhalenclub is een leesclub voor de beginnende lezer, waarbij je samen met de groep uiteenlopende Italiaanse verhalen leest en bespreekt. Je verbetert zowel je lees- als je spreekvaardigheid en werkt ondertussen aan het opbouwen van een grotere woordenschat. De bijeenkomsten vinden om de week plaats. Niveau: A2

Lettere-krantenclub

Dit najaar begint voor het eerst de Lettere-krantenclub voor (ver)gevorderden: Cosa è successo questa settimana? Tijdens deze cursus lees en bespreek je samen Italiaanse krantenartikelen, artikelen uit tijdschriften of je bekijkt het nieuws of andere fragmenten, waarna je samen over de verschillende actuele thema’s spreekt. Zoals altijd is er daarnaast aandacht voor grammatica en idioom. Na deze cursus spreek je gemakkelijker en ben je beter op de hoogte van wat er zoal speelt in Italië. Niveau: vanaf B2.