Groepscursussen

Geniet je ook zo van Italië en wil je graag Italiaans leren? Bij Lettere leer je deze prachtige taal op een creatieve en interactieve manier: rollenspelen, vraag- en antwoordoefeningen, luister- en driloefeningen maken het leren leren van de taal niet alleen makkelijker maar ook leuker. Of je nu beginner bent of gevorderde, Italiaans spreken staat tijdens de lessen centraal. De groepen bestaan uit maximaal 5 personen, zodat je zeker bent van voldoende persoonlijke aandacht en genoeg gelegenheid om te spreken.

Hieronder vind je ons cursusaanbod. Wij bieden taalverwervingscursussen op verschillende niveau’s onder de noemer Converseren in het Italiaans. Er is een Leesclub en elke zomer bieden wij een Intensieve zomercursus Italiaans. In het najaar van 2019 kun je voor het eerst een Lettere-cursus volgen in Italië, in het prachtige Lucca (Toscane). In de cursusagenda vind je alle cursussen op een rij, inclusief niveau, lesdata en locatie.

Heb je vragen? Mail of bel ons!

Ik vind de lessen van Fulvia erg leuk en ik ben ook heel enthousiast over de lesmethode van Lettere. Fulvia weet op een speelse en ongedwongen manier de lesstof over te brengen.

Vol enthousiasme en humor laat ze je vertrouwd raken met de fantastische Italiaanse taal. In korte tijd heb ik al veel praktische zinnen geleerd om mijzelf te introduceren, vragen te stellen en om in de restaurants van Italië il mio piatto preferito te bestellen. Les krijgen van een native speaker is een bonus!

Bernadette Rzidky

Converseren in het Italiaans

  • 14 lessen van 1¼ uur (in de avonden) of 12 lessen van 1,5 uur (overdag).
  • Verwachte zelfstudie: 2 à 3 uur per week
  • Lesmateriaal: eigen materiaal van Lettere (incl.) en:
  • Azzurro 1 of 2, libro dello studente, Intertaal, 2008 tekst- en werkboek (excl.).
  • Toegang tot online woordenlijsten van Lettere.
  • Cursusprijs inclusief koffie en thee:  €340,-
  • Maximum deelname: 5 personen

Lettere-leesclub

De Lettere-leesclub, de club dei libri, is een leesclub voor de beginnende en de wat meer gevorderde lezer. Tijdens deze cursus, die uit 10 lessen van 1,5 uur bestaat, lees je met elkaar één of meer boeken. Je leest stukjes met elkaar tijdens de les, oefent met grammatica en idioom en praat met elkaar over het verhaal. Thuis lees je zelfstandig verder en maak je oefeningen ter consolidatie. Vanaf niveau: A2

Intensieve Zomercursus

Elke zomer (eind augustus-begin september) organiseren we een cursus voor hen die in korte tijd een flink niveau willen bereiken. De cursus duurt bestaat uit negen lessen van 2 uur per keer, verspreid over drie weken. Niveau: beginners

Najaarscursus in Lucca

Eind september bieden we voor het eerst een geheel verzorgde cursus aan in Italië en wel in het prachtige Lucca. Je overnacht in het heerlijke Villa Gabriella of Casa Anita vlakbij het centrum van Lucca. Elke ochtend krijg je in kleine groepen 2,5 uur les van een van onze docenten. Het programma bestaat onder andere uit een stadswandeling door Lucca met een Italiaanse gids en we gaan natuurlijk uitgebreid genieten van al het lekkers dat Italië te bieden heeft.