Groepscursussen

Geniet je ook zo van Italië en wil je graag Italiaans leren? Bij Lettere leer je deze prachtige taal op een creatieve en interactieve manier: rollenspelen, vraag- en antwoordoefeningen, luister- en driloefeningen maken het leren leren van de taal niet alleen makkelijker maar ook leuker. Of je nu beginner bent of gevorderde, Italiaans spreken staat tijdens de lessen centraal. De groepen bestaan uit maximaal 5 personen, zodat je zeker bent van voldoende persoonlijke aandacht en genoeg gelegenheid om te spreken.

Hieronder vind je ons cursusaanbod. Wij bieden taalverwervingscursussen op verschillende niveau’s onder de noemer Converseren in het Italiaans, Intensieve zomercursus Italiaans en daarnaast een Boekenclub, een High-Tea-Club en een Krantenclub. In de cursusagenda vind je alle cursussen op een rij, inclusief niveau, lesdata en locatie.

Heb je vragen? Mail of bel ons!

Anna is echt de beste en leukste docent die ik gehad heb en het lessysteem van Lettere maakt dat je in korte tijd en met relatief weinig inspanning toch veel leert. Omdat je actief mee moet doen en alles vaak wordt herhaald, leer je ongemerkt woorden en zinnen die ook werkelijk in je hoofd blijven zitten.

Marieke Erpenbeek

Data:
7, 14, 21, 28 november;
5, 12, 19 december;
9, 16, 23, 30 januari;
6 februari.
Tijd: 14.15-15.45 uur

Locatie: Laan van NOI 14, Den Haag

Converseren in het Italiaans voor beginners plus

Heb je al een basiskennis van het Italiaans? Op 7 november begint de woensdagmiddagcursus Converseren in het Italiaans voor beginners plus. De cursus bestaat uit 12 lessen van 1,5 uur.

Deze cursus is het vervolg op onze beginnerscursus Italiaans. Je leert je redden in een winkel of een restaurant en spreken over familie en dagelijkse routine. Je krijgt tijdens deze cursus les van onze enthousiaste en ervaren docente Anna!

Kosten: € 340,-

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Converseren in het Italiaans

  • 14 lessen van 1¼ uur (in de avonden) of 12 lessen van 1,5 uur (overdag).
  • Verwachte zelfstudie: 2 à 3 uur per week
  • Lesmateriaal: eigen materiaal van Lettere (incl.) en:
  • Azzurro 1 of 2, libro dello studente, Intertaal, 2008 tekst- en werkboek (excl.).
  • Toegang tot online woordenlijsten van Lettere.
  • Cursusprijs inclusief koffie en thee:  €340,-
  • Maximum deelname: 5 personen

Lettere-boekenclub

De Lettere-leesclub, de club dei libri, is een echte leesclub, waarbij uiteenlopende Italiaanse boeken besproken worden, die de deelnemers zelf thuis lezen. Per jaar behandelen we 3 boeken. Je kunt je inschrijven voor één boek of je kunt je in één keer inschrijven voor drie boeken. Tijdens de lessen spreek je met elkaar in het Italiaans over de schrijver, het boek, de cultuurhistorische context, grammatica en idioom. Vanaf niveau: B1

High-Tea-Club

De High-Tea-club is een conversatiegroep waarbij de deelnemers om beurten materiaal of een thema kiezen op basis van hun interesses. Dit gebeurt uiteraard met behulp van de docente die zonodig materiaal kan aanvullen en bijvoorbeeld bepaalde grammaticale thema’s kan behandelen of helpt met het aanvullen van de woordenschat. De groep heet de High-Tea-club omdat de deelnemers om beurten iets lekkers meenemen voor bij de thee en koffie. Niveau: vanaf B1

Lettere-krantenclub

Dit najaar begint voor het eerst de Lettere-krantenclub voor (ver)gevorderden: Cosa è successo questa settimana? Tijdens deze cursus lees en bespreek je samen Italiaanse krantenartikelen, artikelen uit tijdschriften of je bekijkt het nieuws of andere fragmenten, waarna je samen over de verschillende actuele thema’s spreekt. Zoals altijd is er daarnaast aandacht voor grammatica en idioom. Na deze cursus spreek je gemakkelijker en ben je beter op de hoogte van wat er zoal speelt in Italië. Niveau: vanaf B2.