Groepscursussen

Geniet je ook zo van Italië en wil je graag Italiaans leren? Bij Lettere leer je deze prachtige taal op een creatieve en interactieve manier: rollenspelen, vraag- en antwoordoefeningen, luister- en driloefeningen maken het leren leren van de taal niet alleen makkelijker maar ook leuker. Of je nu beginner bent of gevorderde, Italiaans spreken staat tijdens de lessen centraal.
De groepen bestaan uit maximaal 5 personen, zodat je zeker bent van voldoende persoonlijke aandacht en genoeg gelegenheid om te spreken.

Hieronder vind je ons cursusaanbod. Wij bieden taalverwervingscursussen op verschillende niveau’s onder de noemer Converseren in het Italiaans. Daarnaast bieden wij vóór de zomer Opfriscursussen en in augustus een Intensieve zomercursus Italiaans. In 2023 kun je weer een Lettere-cursus volgen in Italië, tijdens de Juni-cursus in Lucca (Toscane).

In de cursusagenda vind je alle cursussen op een rij, inclusief niveau en lesdata.

Heb je vragen? Mail of bel ons!

Elke vrijdagmorgen krijg ik een heerlijk vakantiegevoel, omdat ik weer naar Italiaanse les mag. Ik vind het superleuk en Sonia geeft heel prettig les. Zij is rustig, toegankelijk en heel plezierig in de omgang. Ze legt alles goed uit en gaat op onze vragen in.

Het bevalt mij heel goed om op deze manier  en  in een kleine groep Italiaans te leren.

Eveline

groepscursus Italiaans Den Haag

Converseren in het Italiaans

Elk jaar beginnen in september weer onze reguliere groepscursussen Converseren in het Italiaans. Het cursusjaar bestaat uit twee keer 14 lessen en de groepen bestaan uit maximaal 5 personen.

 

 • Twee reeksen van 14 lessen van 1¼ uur.
 • Verwachte zelfstudie: 2 à 3 uur per week
 • Lesmateriaal: eigen materiaal van Lettere (incl.) en:
 • Tekst- en werkboek, verschillend per niveau (excl.)
 • Toegang tot online woordenlijsten van Lettere.
 • Cursusprijs inclusief koffie en thee per cursusreeks van 14 lessen op locatie: € 347,-
 • Cursusprijs per cursusreeks van 14 lessen via Zoom: € 289,-

Cursus in Lucca (juni 2023)

Van 7 tot en met 12 juni 2023 kun je een geheel verzorgde cursus volgen in Italië en wel in het prachtige Lucca. Je overnacht vlakbij het centrum van Lucca. Elke ochtend krijg je in kleine groepen 2,5 uur les. Het programma bestaat onder andere uit een stadswandeling door Lucca met een Italiaanse gids en we gaan uitgebreid genieten van al het lekkers dat Italië te bieden heeft. Niveau: vanaf A1

groepscursus Italiaans Den Haag

Opfriscursus

Na afloop van het reguliere cursusseizoen kun je bij ons tot aan de zomervakantie opfriscursussen volgen op verschillende niveaus (A1, A2, B1, etc.). Deze cursussen hebben een apart programma met een thematisch karakter waardoor iedereen zich ervoor kan aanmelden, ook wie niet niet eerder een cursus bij Lettere heeft gevolgd. Zo ga je ‘opgefrist’ en goed voorbereid naar Italië!

Intensieve Zomercursus

Wil jij in de zomer in korte tijd een flinke basis opbouwen? Van 22 augustus tot 8 september organiseren we een beginnerscursus (A1.1) voor hen die in korte tijd een flink niveau willen bereiken. De cursus duurt drie weken en bestaat uit negen lessen van 2 uur per keer.

 

 • 9 lessen van 2 uur (3 lessen per week)
 • Verwachte zelfstudie: 2 uur per lesdag
 • Lesmateriaal: eigen materiaal van Lettere (incl.) &
 • Impariamo insieme (Lesmap met tekst & werkboek, excl)
 • Cursusprijs inclusief koffie en thee:  €347,-
 • Na het volgen van deze cursus kun je doorstromen naar Converseren in het Italiaans niveau A1.2