De conversatielessen bij Lettere zijn echt geweldig. Onze docente kan heel goed uitleggen, is geduldig, zeer enthousiast en ze bereidt haar lessen heel goed voor.  Zowel voor, tijdens als na de lessen is geen moeite haar teveel om ons te helpen zo goed mogelijk Italiaans te spreken en dat werkt!

Ik vind het heel bijzonder hoeveel moeite ze voor ons doet. Toen we “boodschappen doen” behandelden had ze uit Italië folders meegenomen van de supermarkt, ze gebruikt video’s, stukjes uit boeken. Met veel humor ook trouwens, we lachen wat af tijdens de les. Ik ga elke week met veel plezier naar de les en kan het iedereen aanraden!

Mieke

De lessen bij Carmen zijn erg leuk, ze laat je veel praten zonder er druk op uit te oefenen. Ze creëert een gezellige en ontspannen sfeer waarin je hard kunt lachen als je ineens ‘oninone’ zegt in plaats van ‘cipolle’. Ook legt ze goed de verschillende tijden in het Italiaans uit. Lettere biedt leuke, maar ook degelijke lessen aan. Grazie mille!

Leontien

Aan het einde van de zomer 3 weken 3 avonden weer even in Italië zijn. Zo voelden de Italiaanse lessen van Elisa en Jerry, die de zomercursus verzorgden.
Beide hebben veel geduld, leggen duidelijk uit en iedereen krijgt de gelegenheid te oefenen. Ik voel totaal geen drempel om mij in hakkelend starters Italiaans te proberen verstaanbaar te maken.
De zomercursus was een leuke aftrap, zo leuk dat ik nu door ben gegaan in de wekelijkse cursus.
Liza

Veel kennis van italiaanse taal en maatschappij, een stimulerende variatie in lesmethoden, het ongedwongen karakter en veel humor zijn belangrijke ingrediënten die voor mij van het leren van Italiaans bij Suzanne een plezier maken, of het nu in privélessen is of in een groepje. Al voegt het sociale karakter van een groep voor mij zeker iets toe. Het Italiaanse kaartspel dat ik heb geleerd is al jaren in mijn hele gezin een hit. En ze heeft er ook begrip voor als je eens een keer je huiswerk niet zo goed hebt gedaan.

Peter van der Loo

​Graag wil ik hierbij nog even aangeven dat ik de lessen van Michela heel erg leuk vind!

Divers, zinvol, informatief en met humor, echt geweldig! Fijn ook dat zij eenvoudige Italiaanse zinnen en een beetje Nederlands spreekt.
Wendy

De formule van Lettere is heel aantrekkelijk: kleine groepjes, persoonlijke aandacht en ontspannen sfeer. Veel innovatie, lessen, discussiegroepjes en niet te vergeten de video’s.

Suzanne is een deskundige en vrolijke docente. Vier jaar heb ik met plezier deelgenomen aan haar lessen. Ik heb veel geleerd: woorden, grammatica en discussiëren. Voel me lid van de Lettere-familie en ga zeker door.

Als je Italiaans wilt leren spreken/lezen: Lettere is echt een aanrader.

Ruud van Beest

Heerlijke cursus! Suzanne legt goed uit en laat je praten, ook al heb je je ‘Italiaanse dag’ niet. De sfeer is goed, lachen om je eigen blunders is aan de orde van de dag.
De organisatie van het huiswerk, via de site en via wrts vind ik ook prettig en duidelijk. Brava!

Leontien van Bilsen

Buonasera Suzanne!
Wij hebben de lessen van Jerry als heel aangenaam en vooral ook leerzaam ervaren! Jerry is een goede docent, maar we vonden het ook altijd heel leuk om van hem les te krijgen!
Inmiddels zijn wij weer in Italië en het praatje met onze Italiaanse buurman ging alweer veel beter!
José en Antonio

Ik heb sinds 2008 les van Suzanne en nooit overwogen om naar een andere docent over te stappen. De lessen van Suzanne zijn inspirerend. Niet alleen door haar buitengewone beheersing van het Italiaans en haar kennis van de Italiaanse cultuur. Bovenal verstaat ze de kunst om door haar aanstekelijke enthousiasme en directheid iedereen er elke les bij te betrekken. “Perfetto!” is altijd haar eerste reactie op ons moeizaam geploeter. Maar dan volgt er natuurlijk wel een lijstje opmerkingen die grondig besproken worden. Voor klassikale les en achterover leunen moet je niet bij Suzanne zijn. De voertaal is de hele les Italiaans en het is flink werken, gestuurd door haar methodische aanpak, maar het is altijd in een ontspannen sfeer waar veel gelachen wordt. Ik ga nog wel even door!

Sjef Vleeskens

De lessen bij Jerry zijn erg leuk. We vinden dat allemaal en willen allemaal door!
Rieke

Mijn ervaring met Carmen is heel leuk! Ze is erg enthousiast en is een echte Italiaanse waardoor je de woorden en zinnen in perfect Italiaans op je bordje krijgt. Ze neemt goed de tijd voor je en gebruikt veelal het schoolbord of we oefenen met kaartjes.

Niels

Sinds januari van dit jaar is onze groep Italiaans gaan leren bij Lettere. De cursus wordt gegeven door een echte Italiaanse. Zij geeft met ontzettend veel enthousiasme les. Het is iedere keer weer een plezier om naar de les te gaan. Onze groep is nog steeds vrijwel compleet. We zijn nu begonnen aan de 2e vervolgcursus en het is nog steeds even leuk.

In september ben ik met mijn vrouw met vakantie naar Rapallo geweest bij Genua. De eerste week durfde ik het niet zo goed, maar vervolgens heb ik alle gesprekken in het Italiaans gegaan en het ging vrij redelijk.

Dat ik nu al een gesprek kan voeren, komt louter door de inzet van onze docente. Ze zorgt ervoor dat je tijdens de les alles in het Italiaans probeert te zeggen. Niemand voelt enige belemmering, fouten maken is niet erg. Van haar leer je echt Italiaans, compleet met “i gesti italiani”. Lettere, van harte aanbevolen.

Henk

Langs deze weg wil ik graag benoemen dat zowel ik als mijn dochter Charlotte Carmen een hele goede docente vinden. Ze doet het echt heel leuk!

Frank

Hoi Suzanne,

Het is al weer een paar weken geleden dat ik online met module 1 ben begonnen. Super leuk! En ik ben onder de indruk van de manier waarop je het hebt opgezet en fijn hoe je de stof gedoseerd aanbiedt. Ik ben vorig jaar al (voorzichtig) gestart met een app om woorden te leren, daarna een Van Dale cursus gestart, maar nu pas begrijp ik bepaalde grammaticale regels!

Marcel

Ik meld mij graag weer aan voor het vervolg bij Michela in 2020, bij dezelfde groep en avond. Michela geeft heel prettig les en we hebben plezier met elkaar als groep. Michela is flexibel in zijstapjes maken over onderwerpen waar wij mee komen. Haar uitleg is goed. Ze is oprecht aardig. Ze is laagdrempelig om te ‘durven’ oefenen en heel hulpvaardig. Ofwel, het is erg leuk en leerzaam om haar als docent te hebben!

Allan Ritman

Ik ben heel tevreden over de lessen en heb met veel plezier de (huiswerk)opdrachten gemaakt. Ik vind het contact met Petra en Sonia erg prettig en persoonlijk. Ik merkte dat de lessen van drie uur erg intensief zijn, maar juist omdat ik zo enthousiast ben over de lessen en de Italiaanse taal, ben ik blij toch voor deze optie te hebben gekozen. Erg fijn dat dit een optie was.
Verder vind ik de inhoud van de lessen duidelijk. De flashcards zijn erg handig om mee te werken en ik vind het prettig dat ik mondeling veel lesstof herhaal met de docenten.

Ik heb eigenlijk geen tips: ik ben overal tevreden over!

Noah

Vanmorgen was de laatste les van de intensieve zomercursus Italiaans. Ik heb er erg van genoten en wat een leuke docenten zijn Francesca en Sonia!

Complimenti!

Willa

Ciao a tutti,
Aangezien ik een paar jaar eerder al eens een cursus Italiaans bij Suzanne had gevolgd, tot grote tevredenheid, besloot ik dit jaar een intensieve privécursus van zes weken te doen voordat ik voor twee maanden naar Firenze zou vertrekken. En dat was molto buono.
Ik wist hoe ik il cibo Italiano moest bestellen in il ristorante. Ik kon overal i biglietti voor i musei bestellen en toen ik een keer met il treno naar Milano ging, wist ik precies vanaf welke binario de trein vertrok. Perfetto. En Italiaans leren van een echte donna Italiana help om la lingua goed te leren begrijpen en spreken. Dus ik zeg: doen die corso Italiano bij Lettere!
Irma Tomey

Deze krachtige en lieve vrouw kan je aardig laten zweten. Bij Sonia kan je je nooit verstoppen. Ze zal tot het uiterste gaan om je de lesstof te laten begrijpen en gebruiken. Bij haar leer je snel en duidelijk. Alle lesstof wordt goed uitgelegd in het Italiaans. Als je het niet begrijpt zal zij het met veel geduld op verschillende manieren aan je uitleggen. Ze durft je uit je comfort zone te halen. Dit is soms moeilijk, maar je leert de taal zo snel in de praktijk brengen. Na de spoedcursus kozen wij ervoor om het vervolg ook bij Sonia te doen. Onze groep is erg gezellig. We lachen met alle leuke spelletjes die Sonia verzint en iedereen helpt elkaar. Een perfecte sfeer om een taal te leren.

Veel liefs Kelly en Friska

De lessen bij Lettere zijn erg leuk, gezellig en zinvol! Er wordt veel Italiaans gesproken op een leuke en leerzame manier. De groep/klasjes zijn klein, zo is er voor iedereen evenveel aandacht, wat ik erg goed vindt. Ook het werkboek vind ik prettig om mee te werken. Lettere is absoluut een aanrader!

Claudia de Boer

Ik ben aan het begin van dit jaar begonnen met Italiaans leren bij Lettere en kwam in de klas met vier mede cursisten. De lessen hebben mijn verwachtingen overtroffen. Vol enthousiasme geeft onze docente les. Zij creëert een heel prettige werksfeer waarin iedere cursist persoonlijke aandacht krijgt en waar het niet erg is om een foutje te maken waardoor je echt durft te oefenen met het spreken van Italiaans. Elke les werken wij hard. Dit gaat op een heel plezierige manier, de leerstof wordt op een zeer afwisselende manier aangeboden en er is altijd alle ruimte voor vragen van de cursisten. Van mij krijgt Lettere een 10!

Floor

Sinds een paar jaar volg ik met veel plezier de conversatielessen bij Lettere. Wat mij vooral aanspreekt is de verscheidenheid aan materialen die Suzanne aanbiedt om het converseren in de Italiaanse taal aan te moedigen. Zij blijft mij daarmee nog steeds verrassen.
Suzanne zorgt ervoor dat je ondanks de fouten die gemaakt worden door blijft gaan om de prachtige Italiaanse taal onder de knie te krijgen.

Jacinta Jeuken

Een cursus Italiaans bij Lettere volgen is een echte aanrader! Laagdrempelig en toch een hoog niveau; je leert snel onder de bezielende leiding van Michela.

Tieke Stuurop

Kleine groepjes, veel aandacht, goede uitleg, geduld, speels en ontspannen sfeer, leuke groep, logische en overzichtelijke opbouw lesstof, rekeninghoudend met zowel groeps- als individueel niveau, na 12 lessen kun je ook echt iets, perfect voor beginners!

Carin Parri

Ik heb deze cursus als heel ontspannen en prettig ervaren ondanks het feit dat ik niet zo’n talenknobbel heb en daardoor nogal eens blokkeer.
Suzanne geeft fijn les, heeft geduld en ik vind dat zij helder kan onderwijzen, we hadden een leuke groep. Kijk dan ook met plezier op de afgelopen 12 wkn terug, jammer dat het zó snel is gegaan.

Lya Parri

Era un corso molto interessante! Michela è una professoressa perfetta con molta pazienza. Mi ha divertito molto e ho imparato molto!

Kortom, het was leuk, leerzaam en gezellig!

Trudie

Zowel tijdens de groepslessen als de privé lessen voelde ik mij op mijn gemak. Ik voelde de vrijheid fouten te mogen maken zonder daar op afgerekend te worden. Suzanne heeft er een goed tempo in, maar voelt goed aan of het te snel gaat.

Ik vond het leuk dat ze verschillende materialen en manieren gebruikt om de taal uit te leggen of om mee te oefenen. Ik kon ook altijd vragen naar films, muziek en andere culturele tips. Daarnaast denkt Suzanne ook mee over stages e.d.

Ik waardeer Suzanne als docente en persoon!

Marijn

Nu een half jaar bezig en ik kan niet wachten op de vervolgcursus. De kleine groep geeft ruimte voor conversatie maar ook de grammatica wordt niet vergeten. Suzanne is een goede docent met kennis en didactisch sterk. Een aanrader!

Rob Drost

Met veel plezier heb ik het afgelopen half weer weer de cursus Italiaans bij Lettere gevolgd. Suzanne weet de stof goed op te bouwen en praktijk aan theorie te koppelen. Dat doet zij door te anticiperen op gebeurtenissen tijdens de les of vragen vanuit ons, de cursisten. De sfeer is ontspannen en biedt ruimte om te oefenen. Ik zie uit naar de volgende cursus!

Anna van der Horst

Ik volg met veel plezier taalles bij Lettere. Onze docente is een bevlogen Italiaanse die je de fijne kneepjes bijbrengt van de Italiaanse taal.  Dat doet zij met overtuiging en enthousiasme. Het is totaal niet erg als je een keer niet uit je woorden komt. De sfeer is gemoedelijk. De lesmethode is gevarieerd en iedere cursist komt ruimschoots aan bod, om haar of zijn zegje te doen. Het tempo ligt hoog waardoor je in korte tijd veel leert. Ik ga altijd met plezier naar Italiaanse les. Bravo!

Tono

Vandaag heb ik mijn laatste les gehad. Ik heb heel erg genoten van de lessen en alhoewel ik nog best foutjes maak, vind ik dat ik zoveel geleerd heb. Zo goed om te leren van een native speaker!

Elleke