De conversatielessen van Marianna bij Lettere zijn echt geweldig.  Marianna kan heel goed uitleggen, is geduldig, zeer enthousiast en ze bereidt haar lessen heel goed voor.  Zowel voor, tijdens als na de lessen is geen moeite haar teveel om ons te helpen zo goed mogelijk Italiaans te spreken en dat werkt!

Ik vind het heel bijzonder hoeveel moeite ze voor ons doet. Toen we “boodschappen doen” behandelden had ze uit Italië folders meegenomen van de supermarkt, ze gebruikt video’s, stukjes uit boeken. Met veel humor ook trouwens, we lachen wat af tijdens de les. Ik ga elke week met veel plezier naar de les en kan het iedereen aanraden!

Mieke Ohm

Ciao a tutti,
 
Aangezien ik een paar jaar eerder al eens een cursus Italiaans bij Suzanne had gevolgd, tot grote tevredenheid, besloot ik dit jaar een intensieve privécursus van zes weken te doen voordat ik voor twee maanden naar Firenze zou vertrekken. En dat was molto buono. Ik wist hoe ik il cibo Italiano moest bestellen in il ristorante. Ik kon overal i biglietti voor i musei bestellen en toen ik een keer met il treno naar Milano ging, wist ik precies vanaf welke binario de trein vertrok. Perfetto. En Italiaans leren van een echte donna Italiana help om la lingua goed te leren begrijpen en spreken. Dus ik zeg: doen die corso Italiano bij Lettere!
Irma Tomey

Veel kennis van italiaanse taal en maatschappij, een stimulerende variatie in lesmethoden, het ongedwongen karakter en veel humor zijn belangrijke ingrediënten die voor mij van het leren van Italiaans bij Suzanne een plezier maken, of het nu in privélessen is of in een groepje. Al voegt het sociale karakter van een groep voor mij zeker iets toe. Het Italiaanse kaartspel dat ik heb geleerd is al jaren in mijn hele gezin een hit. En ze heeft er ook begrip voor als je eens een keer je huiswerk niet zo goed hebt gedaan.

Peter van der Loo

​Graag wil ik hierbij nog even aangeven dat ik de lessen van Michela heel erg leuk vind!

Divers, zinvol, informatief en met humor, echt geweldig! Fijn ook dat zij eenvoudige Italiaanse zinnen en een beetje Nederlands spreekt.
Wendy

Met veel plezier volg ik de lessen bij Michela.
De tijd vliegt altijd voorbij.
Haar lessen zijn leerzaam, stimulerend en tevens ontspannend.
Hanneke van der Maesen

De lessen bij Lettere zijn erg leuk, gezellig en zinvol! Er wordt veel Italiaans gesproken op een leuke en leerzame manier. De groep/klasjes zijn klein, zo is er voor iedereen evenveel aandacht, wat ik erg goed vindt. Ook het werkboek vind ik prettig om mee te werken. Lettere is absoluut een aanrader!

Claudia de Boer

De formule van Lettere is heel aantrekkelijk: kleine groepjes, persoonlijke aandacht en ontspannen sfeer. Veel innovatie, lessen, discussiegroepjes en niet te vergeten de video’s.

Suzanne is een deskundige en vrolijke docente. Vier jaar heb ik met plezier deelgenomen aan haar lessen. Ik heb veel geleerd: woorden, grammatica en discussiëren. Voel me lid van de Lettere-familie en ga zeker door.

Als je Italiaans wilt leren spreken/lezen: Lettere is echt een aanrader.

Ruud van Beest

Ik ben aan het begin van dit jaar begonnen met Italiaans leren bij Lettere en kwam in de klas bij Marianna met vier mede cursisten. De lessen van Marianna hebben mijn verwachtingen overtroffen. Vol enthousiasme geeft zij les. Zij creëert een heel prettige werksfeer waarin iedere cursist persoonlijke aandacht krijgt en waar het niet erg is om een foutje te maken waardoor je echt durft te oefenen met het spreken van Italiaans. Elke les werken wij hard. Dit gaat op een heel plezierige manier, de leerstof wordt op een zeer afwisselende manier aangeboden en er is altijd alle ruimte voor vragen van de cursisten. Van mij krijgt Marianna een 10!

Floor Deinema

Heerlijke cursus! Suzanne legt goed uit en laat je praten, ook al heb je je ‘Italiaanse dag’ niet. De sfeer is goed, lachen om je eigen blunders is aan de orde van de dag.
De organisatie van het huiswerk, via de site en via wrts vind ik ook prettig en duidelijk. Brava!

Leontien van Bilsen

De lessen zijn leerzaam en inspirerend geweest. Michela geeft fijn les. Ze geeft je vertrouwen waardoor je durft te praten. 

Maaike

Sinds een paar jaar volg ik met veel plezier de conversatielessen bij Suzanne. Wat mij vooral aanspreekt is de verscheidenheid van materialen die Suzanne aanbiedt om het converseren in de Italiaanse taal aan te moedigen. Zij blijft mij daarmee nog steeds verrassen.
Suzanne zorgt ervoor dat je ondanks de fouten die gemaakt worden door blijft gaan om de prachtige Italiaanse taal onder de knie te krijgen.

Jacinta Jeuken

Een cursus Italiaans bij Lettere volgen is een echte aanrader! Laagdrempelig en toch een hoog niveau; je leert snel onder de bezielende leiding van Michela. 

Tieke Stuurop

Ik heb sinds 2008 les van Suzanne en nooit overwogen om naar een andere docent over te stappen. De lessen van Suzanne zijn inspirerend. Niet alleen door haar buitengewone beheersing van het Italiaans en haar kennis van de Italiaanse cultuur. Bovenal verstaat ze de kunst om door haar aanstekelijke enthousiasme en directheid iedereen er elke les bij te betrekken. “Perfetto!” is altijd haar eerste reactie op ons moeizaam geploeter. Maar dan volgt er natuurlijk wel een lijstje opmerkingen die grondig besproken worden. Voor klassikale les en achterover leunen moet je niet bij Suzanne zijn. De voertaal is de hele les Italiaans en het is flink werken, gestuurd door haar methodische aanpak, maar het is altijd in een ontspannen sfeer waar veel gelachen wordt. Ik ga nog wel even door!

Sjef Vleeskens

Kleine groepjes, veel aandacht, goede uitleg, geduld, speels en ontspannen sfeer, leuke groep, logische en overzichtelijke opbouw lesstof, rekeninghoudend met zowel groeps- als individueel niveau, na 12 lessen kun je ook echt iets, perfect voor beginners!

Carin Parri

Ik heb deze cursus als heel ontspannen en prettig ervaren ondanks het feit dat ik niet zo’n talenknobbel heb en daardoor nogal eens blokkeer.
Suzanne geeft fijn les, heeft geduld en ik vind dat zij helder kan onderwijzen, we hadden een leuke groep. Kijk dan ook met plezier op de afgelopen 12 wkn terug, jammer dat het zó snel is gegaan.

Lya Parri

Sinds januari van dit jaar is onze groep Italiaans gaan leren bij Lettere. De cursus wordt gegeven door Marianna een Italiaanse uit Milaan. Zij geeft met ontzettend veel enthousiasme les. Het is iedere keer weer een plezier om naar de les te gaan. Onze groep is nog steeds vrijwel compleet. We zijn nu begonnen aan de 2e vervolgcursus en het is nog steeds even leuk.

In september ben ik met mijn vrouw met vakantie naar Rapallo geweest bij Genua. De eerste week durfde ik het niet zo goed, maar vervolgens heb ik alle gesprekken in het Italiaans gegaan en het ging vrij redelijk.

Dat ik nu al een gesprek kan voeren, komt louter door de inzet van Marianna. Ze zorgt ervoor dat je tijdens de les alles in het Italiaans probeert te zeggen. Niemand voelt enige belemmering, fouten maken is niet erg. Van haar leer je echt Italiaans, compleet met “i gesti italiani”. Lettere en Marianna, van harte aanbevolen.

Henk Dirkse

Era un corso molto interessante! Michela è una professoressa perfetta con molta pazienza. Mi ha divertito molto e ho imparato molto!

Kortom, het was leuk, leerzaam en gezellig!

Trudie

Zowel tijdens de groepslessen als de privé lessen voelde ik mij op mijn gemak. Ik voelde de vrijheid fouten te mogen maken zonder daar op afgerekend te worden. Suzanne heeft er een goed tempo in, maar voelt goed aan of het te snel gaat.

Ik vond het leuk dat ze verschillende materialen en manieren gebruikt om de taal uit te leggen of om mee te oefenen. Ik kon ook altijd vragen naar films, muziek en andere culturele tips. Daarnaast denkt Suzanne ook mee over stages e.d.

Ik waardeer Suzanne als docente en persoon!

Marijn

Na 10 individuele conversatielessen bij Fulvia en Michela ben ik in een voor mij passend groepje terecht gekomen bij Marianna.
 
Heel afwisselend leren we over italië en de italiaanse cultuur, we bespreken in het italiaans allerlei onderwerpen, we lachen enorm over onze fouten maar intussen leren we er van.  Marianna gaat overal op in, ze beantwoordt onze vragen, verbetert onze  uitspraak en komt steeds met een verrassend aanbod om de ingewikkelde grammatica op speelse manier onder de knie te krijgen. Zelf speelt ze prachtig italiaans natuurljk, en er komt dan ook geen nederlands aan te pas in onze lessen.
 
 
Ik had nooit gedacht dat ik daar nog z’n plezier in zou krijgen, een nieuwe taal leren, maar het is echt zo. Zelfs op mijn leeftijd en die is onvoorstelbaar hoog!
Nellie van Deth

Nu een half jaar bezig en ik kan niet wachten op de vervolgcursus. De kleine groep geeft ruimte voor conversatie maar ook de grammatica wordt niet vergeten. Suzanne is een goede docent met kennis en didactisch sterk. Een aanrader!

Rob Drost

Met veel plezier heb ik het afgelopen half weer weer de cursus Italiaans bij Lettere gevolgd. Suzanne weet de stof goed op te bouwen en praktijk aan theorie te koppelen. Dat doet zij door te anticiperen op gebeurtenissen tijdens de les of vragen vanuit ons, de cursisten. De sfeer is ontspannen en biedt ruimte om te oefenen. Ik zie uit naar de volgende cursus!

Anna van der Horst

Ik meld mij graag weer aan voor het vervolg bij Michela in 2020, bij dezelfde groep en avond. Michela geeft heel prettig les en we hebben plezier met elkaar als groep. Michela is flexibel in zijstapjes maken over onderwerpen waar wij mee komen. Haar uitleg is goed. Ze is oprecht aardig. Ze is laagdrempelig om te ‘durven’ oefenen en heel hulpvaardig. Ofwel, het is erg leuk en leerzaam om haar als docent te hebben!

Allan Ritman

Ik volg met veel plezier taalles bij Lettere en in het bijzonder bij Marianna. Marianna is een bevlogen Italiaanse die je de fijne kneepjes bijbrengt van de Italiaanse taal.  Dat doet zij met overtuiging en enthousiasme. Het is totaal niet erg als je een keer niet uit je woorden komt. De sfeer is gemoedelijk. De lesmethode is gevarieerd en iedere cursist komt ruimschoots aan bod, om haar of zijn zegje te doen. Het tempo ligt hoog waardoor je in korte tijd veel leert. Ik ga altijd met plezier naar Italiaanse les. Bravo!

Tono van Velzen